ΤΕΠΑΚ: Εκδήλωση παρουσίασης έργου EXCELSIOR στο ΕΒΕ Λεμεσού


Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού (ΕΒΕ), σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) διοργάνωσαν με επιτυχία την εκδήλωση με θέμα «Έρευνα και Καινοτομία στη Διαστημική Τεχνολογία και Γεωπληροφορική μέσω του έργου Horizon2020 Teaming EXCELSIOR και του κέντρου Αριστείας Ερατοσθένης». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΒΕ Λεμεσού στις 4 Μαρτίου 2020.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο κύριος Κώστας Γαλαταριώτης Πρόεδρος του ΕΒΕ Λεμεσού ο οποίος τόνισε πως η συμβολή στο έργο EXCELSIOR πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία θα συμβάλει στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών ιδεών, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας βοηθώντας με αυτό τον τρόπο την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Στην συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Λεμεσού κύριο Νίκο Νικολαΐδη οποίος τόνισε την στήριξη προς το έργο EXCELSIOR καθώς και τα οφέλη που θα έχει η πόλη της Λεμεσού από τη δημιουργία του κέντρου αριστεία Ερατοσθένης. Επίσης ανέφερε ότι αναμένουν από το έργο EXCELSIOR να βοηθήσει τον Δήμο Λεμεσού στην αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων στους τομείς της γαλάζιας ανάπτυξης, του τουρισμού, της πολιτιστικής κληρονομιάς, των μεταφορών, του περιβάλλοντος και της τεχνολογίας των έξυπνων πόλεων.

Τέλος ο κύριος Νικόλας Ιορδάνου Αντιπρόεδρος του συμβουλίου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στους δικούς του χαιρετισμούς τόνισε ότι το ΤΕΠΑΚ θεωρεί την εξασφάλιση του έργου EXCELSIOR ως τη σημαντικότερη επιτυχία του ΤΕΠΑΚ στη σύντομη ιστορία του πανεπιστημίου τονίζοντας την παροχή στήριξης από μέρους του ΤΕΠΑΚ προς το Κέντρο Αριστείας Ερατοσθένης το οποίο θα ιδρυθεί μέσω του έργου EXCELSIOR.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις από τον Καθηγητή Διόφαντο Γλ. Χατζημιτσή, Καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Γεωπληροφορικής του ΤΕΠΑΚ και Συντονιστή του έργου EXCELSIOR και τον Δρ. Παναγιώτη Φιλήμη, Διευθυντή CyRIC και Gravity και Πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΣΕΕΚ).
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


1450