ΤΕΠΑΚ: Διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο «Επικοινωνιακός Γραμματισμός» στο πλαίσιο Erasmus+


 Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Media Lab - Βridging Cross-border Gaps”, θα διεξαχθεί διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Εκπαίδευση της κριτικής σκέψης των νέων, μέσα από την Παιδεία στα Μέσα. Πώς μπορούν να βοηθήσουν τοπικές κοινότητες και πρωτοβουλίες»( Educating critical thinking of youth through Media Literacy. How local communities and initiatives can help)

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως κατά τις ημερομηνίες: 26-27 Νοεμβρίου και 3-4 Δεκεμβρίου. Στη διάρκεια αυτών των ημερών, οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να είναι online από τις 16.00-20.00. Θα δίνεται επίσης υλικό το οποίο θα μπορούν να επεξεργαστούν για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει παρουσίαση ερευνητικού υλικού, διαλέξεις, προβολή οπτικοακουστικού περιεχομένου, ομάδες συζήτησης και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, δημοσιογράφους, ερευνητές, επαγγελματίες και εργαζόμενους σε οργανισμούς που ασχολούνται με την επικοινωνία ή/και την εκπαίδευση των νέων. Μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές οι οποίοι ενδιαφέρονται για θέματα ψηφιακού γραμματισμού και παιδείας στα Mέσα, είναι επίσης ευπρόσδεκτοι.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Θα συμμετέχουν 30 εκπρόσωποι από τις έξι συνεργαζόμενες χώρες του προγράμματος: Λιθουανία, Λετονία, Ελλάδα, Πολωνία, Κύπρος και Βόρεια Μακεδονία.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται μέσω του συνδέσμου:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd5xoiUktNuyRsn918FtzTnGFzVRVDDzUbgaD14GaaPn-ykyA/viewform

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:

Μελίνα Καραγεωργίου, διδακτορική φοιτήτρια, ερευνήτρια στο πρόγραμμα MediaLab, [email protected]

Λία Σπυρίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Επιστημονική υπεύθυνη του MediaLab, [email protected]
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

ygeia news rss

150