ΤΕΠΑΚ: To Young Climathon για πρώτη φορά στην Κύπρο


Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου, διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Κύπρο τον Κλιματικό Διαγωνισμό Young Climathon, που εντοπίζει τομείς αλλαγής και δημιουργεί ουσιαστικές και μακροχρόνιες λύσεις για πραγματικές κλιματικές προκλήσεις.

Το Young Climathon είναι το επιστέγασμα της δράσης Young Innovators των εταίρων του EIT Climate-KIC στην Κύπρο, η οποία επίσης υλοποιείται για πρώτη φορά στην Κύπρο, με στόχο  την ανάπτυξη δεξιοτήτων συστημικής σκέψης, δημιουργικότητας και καινοτομίας, σε μαθητές ηλικίας 12-18 ετών, μέσω βιωματικών εργαστηρίων εντός και εκτός σχολείου. 

Ο διαγωνισμός διαρκεί 1-2 ημέρες, κατά τις οποίες οι μαθητές καλούνται να εργαστούν σε ομάδες, προκειμένου να απαντήσουν στις κλιματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία πόλη, μία εταιρία, ή ένα σχολείο και να μετατρέψουν τις καινοτόμες λύσεις τους σε έργα ή επιχειρηματικές ιδέες, μέσω καινοτόμων εργαλείων οπτικοποίησης και με τη συμβολή εμπειρογνωμόνων, επιχειρηματιών και των συμμαθητών τους.

Φέτος θα διεξαχθούν δυο διαδικτυακοί διαγωνισμοί στην Κύπρο. Ένας στις 27-28 Νοέμβρη (Ελληνική έκδοση) και ένας στις 4-5 Δεκέμβρη (Αγγλική έκδοση). Η θεματική πρόκληση θα αφορά τη σπατάλη τροφίμων και οι συμμετέχοντες θα κληθούν να προτείνουν καινοτόμες, βιώσιμες, μακροχρόνιες και δίκαιες λύσεις, σχετικά με τη διαχείριση τέτοιων αποβλήτων.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για ομάδες νέων 12-18 ετών από την Κύπρο και οι κύριες στιγμές του θα μεταδίδονται διαδικτυακά από τον λογαριασμό του Young Innovators Cyprus στο Facebook και το Black Lemon TV, καθώς και στις σελίδες του ΤΕΠΑΚ και του Ενεργειακού Γραφείου Κύπρου στο Facebook.

Δηλώσεις συμμετοχών θα γίνονται δεκτές ως και μία μέρα πριν από κάθε διοργάνωση. Για δηλώσεις συμμετοχών πατήστε εδώ. Υλικό για την προετοιμασία των συμμετεχόντων θα βρείτε εδώ.

Τους διαγωνισμούς στηρίζουν το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος, η PwC Κύπρου, o Οργανισμός Νεολαίας – Youth Maker space, το Foody, το RISE, τJunior Achievement Cyprus, ο Premier Shukuroglou, οι Φίλοι της Γης Κύπρου και οι Δήμοι Στροβόλου και Λακατάμιας.

Η δράση Young Innovators υποστηρίζεται από το EITClimate-KIC Young Innovators Signature Programme και συνχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας, το οποίο είναι Σώμα της Ε.Ε. 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

ygeia news rss

170