TΕΠΑΚ: Είμαστε Mαζί: Ψυχολογική στήριξη και ενδυνάμωση σε επαγγελματίες υγείας και φοιτητές


Το Tμήμα Νοσηλευτικής σε συνεργασία με το Κέντρο Φοιτητικής Ανάπτυξης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας ανακοινώνουν την επαναλειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής μέσω της οποίας παρέχονται υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης και ενδυνάμωσης για την αυτό-διαχείριση της έντασης στους επαγγελματίες υγείας και στους φοιτητές.  Η επανέναρξη της παροχής των συγκεκριμένων υπηρεσιών κρίνεται απαραίτητη καθώς διανύουμε το δεύτερο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας που έχει ως αποτέλεσμα την έντονη άσκηση πίεσης στο σύστημα υγείας και τη δημιουργία στρεσογόνων συνθηκών για τους επαγγελματίες υγείας.

Η υπηρεσία παρέχεται μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 25002900 και είναι διαθέσιμη καθημερινά μεταξύ των ωρών 08:00-22:00.

Υπό τον συντονισμό της Δρος. Μαρίας Καρανικόλα, Αναπλ. Καθηγήτριας Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας και της κας. Άννας Χατζηιωάννου, Νοσηλεύτριας Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπεύτριας, έμπειροι επαγγελματίες ψυχικής υγείας θα παρέχουν ψυχολογική στήριξη και ενδυνάμωση σε επαγγελματίες υγείας που εργάζονται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η υπηρεσία απευθύνεται επίσης, εκτός από τους επαγγελματίες και τους φοιτητές, και στο προσωπικό του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Υπενθυμίζεται, ότι η εν λόγω πρωτοβουλία ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά και λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία, τον Απρίλιο, εν μέσω του πρώτου κύματος εξάπλωσης του κορωνοϊού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










737