Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΤΕΠΑΚ την εβδομάδα 25-31 Ιανουαρίου 2021


Το Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου την εβδομάδα 25-31 Ιανουαρίου 2021 περιλαμβάνει:

27 Ιανουαρίου 2021 | 11:20 - 11:50 CET

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: #eArchiving in Action - Panel Discussion: "Digital Cultural Heritage"

Στο πλαίσιο του τριήμερου Εργαστηρίου «#e-Archiving in Action Workshop», ο Διευθυντής της έδρας της ΟΥΝΕΣΚΟ στην Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά Δρ. Μαρίνος Ιωαννίδης, έπειτα από πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα συντονίσει τη συζήτηση με θέμα  «Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά». Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη σημαντικότητα των ψηφιακών αρχείων με τη συμμετοχή εγνωσμένου κύρους ομιλητών στο θέμα της ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δωρεάν εγγραφή και πληροφορίες: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/eArchivingworkshop2021

 27 Ιανουαρίου 2021 | 18:00

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Limassol 2040 – Volume II: Adopting WHO Healthy Cities Network guidelines

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με τον ανεξάρτητο, μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό Oxygono και την υποστήριξη του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, διοργανώνουν το δεύτερο μέρος της σειράς συζητήσεων «Limassol 2040 - Volume II: Adopting WHO Healthy Cities Network guidelines», με στόχο τη δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου πλάνου για την Λεμεσό μέσα από την συμμετοχή των πολιτών, των οργανωμένων συνόλων, αλλά και των αρχών της πόλης.

Η συζήτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος WHO Healthy Cities, ενός παγκόσμιου κινήματος που έχει ως στόχο να θέσει την υγεία ως κύρια προτεραιότητα κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών αποφάσεων. Τα τελευταία 30 χρόνια, το πρόγραμμα WHO European Healthy Cities, έχει επιτύχει την διεξαγωγή αντίστοιχων συζητήσεων σε περίπου 100 ευρωπαϊκές πόλεις, με αντίστοιχους οργανισμούς σε περισσότερες από 30 χώρες.

Ζωντανή μετάδοση μέσω των σελίδων των διοργανωτών στο Facebook, της σελίδας του Black Lemon tv καθώς και στο κανάλι του Οxygono στο YouTube.

Facebook Event: https://fb.me/e/4RZd44NfJ 

27 Ιανουαρίου 2021 | 18:00

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 1920-1950 Βιογραφία ενός σχολείου της Λεμεσού

Στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων λειτουργίας του Aθηναϊδείου (1920-2020), το Γυμνάσιο Καθολικής παρουσιάζει το βιβλίο της Δρος Σαλώμης Παπαδήμα-Σοφοκλέους, Επίκουρης Καθηγήτριας Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Διευθύντριας του Κέντρου Γλωσσών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, με τίτλο «Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ  1920 -1950. Βιογραφία ενός σχολείου της Λεμεσού». Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθ. Παντελεήμων Κελίρης.

Tην εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ.Πρόδρομος Προδρόμου.

Διαδικτυακή συνάντηση μέσω Zoom: https://us02web.zoom.us/j/87906444859...

Meeting ID: 879 0644 4859       Passcode: 651298

28 Ιανουαρίου 2021 | 18:00

Δίκτυο Ενίσχυσης και Ανάπτυξης της Μάθησης: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Η παρουσίαση θα ασχοληθεί με ευκαιρίες χρηματοδότησης έρευνας διδακτορικού επιπέδου από υποτροφίες στην Κύπρο. Εκτός από παρουσίαση των διαφόρων ευκαιριών που υπάρχουν και επιτυχημένων προτάσεων για την κάθε υποτροφία, οι συμμετέχοντες θα δουν tips & tricks, dos and don’ts που μπορούν να εφαρμόσουν σε οποιασδήποτε μορφή αίτησης για χρηματοδότηση και περιλαμβάνουν: δομή βιογραφικού σημειώματος, παραδείγματα περιγραφής του θέματος διδακτορικού, παραδείγματα συστατικών επιστολών και personal statement.

Η παρουσίαση απευθύνεται κυρίως σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές.

Διαδικτυακή συνάντηση μέσω Zoom: http://bit.ly/3pe3yPD   

Facebook Event: https://fb.me/e/Wjrbkw7O

28 Ιανουαρίου 2021 | 10:00-13:30 EET (09:00-12:30 CET)

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Exploiting the potential of Augmented Reality & Geospatial Technologies within the utilities sector

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας και η GeoImaging Ltd, διοργανώνουν το διαδικτυακό σεμινάριο στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος ARinfuse Erasmus+. Απευθύνεται σε φοιτητές μηχανικής και σε επαγγελματίες του κλάδου που ενδιαφέρονται για τις λειτουργίες, εφαρμογές και τα οφέλη των τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητάς (AR) και γεωχωρικής (geospatial) πληροφορίας στον τομέα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Εγγραφές: https://www.arinfuse.eu/arinfuse-online-workshop-register/  

Πρόγραμμα 
Περισσότερες πληροφορίες 

29 Ιανουαρίου 2021 | 17:00 - 18:00

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΡΑΒΕΥΘΕΙΣΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΠΑΚ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου σας προσκαλεί σε διαδικτυακή παρουσίαση της βραβευθείσας πρότασης του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για τη μελέτη και την επίβλεψη της ανέγερσης των φοιτητικών εστιών του στη Λεμεσό, στον πρώην οικισμό Βερεγγάρια.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από τον αρχιτέκτονα του έργου κ. Ηρακλή Παπαχρίστου (E. Papachristou LLC) και θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω της σελίδας του Πανεπιστημίου στο Facebook https://www.facebook.com/CyprusUniversityTechnology και στο κανάλι του στο YouTube: https://www.youtube.com/cyprusuniversitytechnology  

Facebook Event: https://fb.me/e/3wrPWHa4U  
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

151