Το ΤΕΠΑΚ βγάζει τα βιβλία από την καραντίνα με ασφάλεια!


Στην αγορά δύο συσκευών απολύμανσης βιβλίων, προχώρησε η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου(ΤΕΠΑΚ), καθιστώντας έτσι τη διαδικασία δανεισμού βιβλίων άμεση και πιο ασφαλή από ποτέ σε σχέση με την πανδημία του COVID-19.

Πρόκειται για τις πρώτες, τέτοιου είδους, συσκευές απολύμανσης που λειτουργούν παγκύπρια. H μια συσκευή έχει εγκατασταθεί στη Βιβλιοθήκη του ΤΕΠΑΚ και η άλλη στη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη. Και οι δύο συσκευές βρίσκονται ήδη σε λειτουργία.

«Με βάση τις διεθνείς πρακτικές, τα βιβλία, με την επιστροφή τους σε μια βιβλιοθήκη, πρέπει να παραμένουν σε απομόνωση για 48 ώρες. H Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, θέλοντας να ξεπεράσει τον περιορισμό, προχώρησε στην απόκτηση εξοπλισμού για την απολύμανση των βιβλίων. Ο εξοπλισμός έχει τοποθετηθεί στις δυο Βιβλιοθήκες, στη Βιβλιοθήκη Βασίλης Μιχαηλίδης και στη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού. Με την απόκτηση αυτού του εξοπλισμού, τα βιβλία απολυμαίνονται μετά την επιστροφή τους και επανατοποθετούνται άμεσα στα ράφια», αναφέρει ο Διευθυντή της Βιβλιοθήκης του ΤΕΠΑΚ Μάριος Ζέρβας.  

Οι συσκευές λειτουργούν με ακτινοβολία UVC και προσφέρουν τη δυνατότητα ταυτόχρονης απολύμανσης μέχρι 8 βιβλίων σε 30 μόνο δευτερόλεπτα. Με τον τρόπο αυτό, ο δανεισμός καθίσταται πλέον πιο ασφαλής και δεν χρειάζεται τα βιβλία να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφονται. Πατώντας πάνω στον σύνδεσμο που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα σχετικό βίντεο : https://www.youtube.com/watch?v=jkPN4ND8svY

Επισκεφθείτε σήμερα τη Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και τη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού και χρησιμοποιήστε πρώτοι τις έξυπνες συσκευές απολύμανσης βιβλίων!

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

232