Διαδικτυακό Σεμινάριο για όλους τους Εκπαιδευτικούς Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής της Κύπρου


15 Απριλίου 2021, 17:00-18:30 (ώρα Κύπρου)

H Έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ στην ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (TEΠΑΚ), η Κυπριακή Βιβλιοθήκη, η Europeana (Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη), το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με όλες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις της Κύπρου (ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ), διοργανώνουν ένα μοναδικό σεμινάριο για τα δεδομένα της Κύπρου αλλά και της Ευρώπης.  

Το διαδικτυακό σεμινάριο, απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης της Κύπρου και η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που η μεγαλύτερη ψηφιακή βιβλιοθήκη στην πολιτιστική κληρονομιά στον κόσμο (Europeana), θα ενημερώσει όλους τους εκπαιδευτικούς ενός κράτους μέλους της ΕΕ.

Είναι αδιαμφησβήτητο πως η μεγαλύτερη πρόκληση τον τελευταίο ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας του Κορωνοϊού (Covid-19) ήταν οι τεχνολογικές γνώσεις και δεξιότητες όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι, η σημασία της ετοιμότητάς τους σε θέματα τεχνολογίας αναδείχθηκε μέσω της πανδημίας, η οποία ανάγκασε τα σχολεία και άλλα πολιτιστικά ιδρύματα, να βρουν λύσεις ως προς την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και των εικονικών περιηγήσεων.

Συνεπώς, αυτό το μοναδικό στο είδος του διαδικτυακό σεμινάριο, θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς της Κύπρου να ανακαλύψουν το τεράστιο φάσμα πηγών και εξειδικευμένων δωρεάν εργαλείων για τη διαδικτυακή  μάθηση, που προσφέρει η Europeana. Ταυτόχρονα θα ενημερωθούν σχετικά με καινοτόμες παιδαγωγικές μεθόδους οι οποίες θα βελτιώσουν την εκπαιδευτική τους πρακτική και τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, το οποίο διοργανώνεται στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης (9/5/2021), η πολιτιστική κληρονομιά και η αφήγηση θα αναδειχθούν ως αναπόσπαστα μέρη της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αντικείμενα πολιτιστικής κληρονομιάς αφηγούνται ιστορίες για πρόσωπα ή γεγονότα, καθιστώντας τη γνώση προσιτή στους μαθητές, εμπλουτίζοντας τη μαθησιακή τους εμπειρία και δημιουργώντας συνδέσεις ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν, δηλαδή στη δική τους καθημερινότητα.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως η Europeana, αποτελεί τη μεγαλύτερη ψηφιακή βιβλιοθήκη στον τομέα της Πολιτιστικής Κληρονομίας στον Κόσμο. Η υλοποίησή της αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιας και παρέχει πρόσβαση σε εκατομμύρια εικόνες, κείμενα, ηχητικά αρχεία, βίντεο και 3D αντικείμενα από χιλιάδες ευρωπαϊκές βιβλιοθήκες, αρχεία, μουσεία, αίθουσες τέχνης και οπτικοακουστικές συλλογές και όλο αυτό το υλικό είναι προσβάσιμο σε όλον τον κόσμο.

Πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/1435984170086894

Είσοδος Ελεύθερη.  ΕΓΓΡΑΦΗ μέχρι και τις 15 Απριλίου 2021 – 14:00

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλους τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες/συμμετέχουσες.

Οι χαιρετισμοί θα είναι στα Ελληνικά και οι εισηγήσεις θα είναι στα Αγγλικά.

Γίνετε και εσείς ενεργό μέλος του μεγαλύτερου δικτύου της Europeana με δωρεάν εγγραφή και πληροφόρηση.  

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


890