ΤΕΠΑΚ: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων την εβδομάδα 12-18 Απριλίου 2021


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου την εβδομάδα 12-18 Απριλίου 2021 περιλαμβάνει: 

12-16 Απριλίου 2021  | 09:00

1o Διαδικτυακό Σχολείο: Επεξεργασία Ευφυών Δεδομένων και Συστήματα Βαθιάς Διορατικότητας (Smart Data Processing and Systems of Deep Insight)

Σύνδεσμος εκδήλωσης:

 https://www.facebook.com/events/455817989066516

Στα πλαίσια το ερευνητικού προγράμματος DESTINI, το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) διοργανώνει στις 12-16 Απριλίου 2021 το πρώτο διαδικτυακό σχολείο με θέμα Επεξεργασία Ευφυών Δεδομένων και Συστήματα Βαθιάς Διορατικότητας (Smart Data Processing and Systems of Deep Insight). Το σχολείο θα περιλαμβάνει σειρά ομιλιών και παρουσιάσεων στην αγγλική γλώσσα οργανωμένων σε δύο ενότητες και θα μεταδίδεται διαδικτυακά.

Η πρώτη ενότητα διαρκεί τρεις μέρες (12-14 Απριλίου 2021) και απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς, φοιτητές, επιχειρήσεις, κρατικούς φορείς, ημικρατικούς οργανισμούς και στο ευρύ κοινό. Κατά την πρώτη ενότητα, θα παρουσιαστούν σημαντικά ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα έργα που έχουν σχέση με Ευφυή Δεδομένα (Smart Data) καθώς και πρακτικές εφαρμογές ή εργαλεία που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια των έργων αυτών.

Η δεύτερη ενότητα διαρκεί δύο μέρες (15 -16 Απριλίου 2021), είναι εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένη σε ερευνητικά θέματα στην επιστημονική περιοχή των Ευφυών Δεδομένων και απευθύνεται κυρίως σε ακαδημαϊκούς, φοιτητές διδακτορικού ή μεταδιδακτορικού επιπέδου και επιπέδου Μάστερ, και ερευνητές.

Δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/Rzr62VGFpXFdGPLM8
Facebook event: https://fb.me/e/1fikZMxPa

12 Απριλίου 2021 | 10:00 - 12:00 & 16:00-17:00 και 13 Απριλίου 2021 | 16:00 - 19:00

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑKH ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Rolling Virtual Open Days 2021

Join Zoom Meeting: https://bit.ly/3flfJrX

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει σειρά διαδικτυακών παρουσιάσεων, με σκοπό την ενημέρωση για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά του προγράμματα και τις προοπτικές εργοδότησης ως επίσης για όλα όσα αφορούν τη φοίτηση στο πανεπιστήμιο.

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, από τις 29 Μαρτίου μέχρι και τις 14 Απριλίου 2021, στις πιο κάτω ημερομηνίες και ώρες:

  • Δευτέρα 12/4: 10πμ – 12μμ και 4μμ – 5μμ
  • Τετάρτη 14/4: 4μμ-7μμ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία, στις μέρες και ώρες που θα διεξάγονται οι ενημερωτικές συνεδρίες, να συνομιλήσουν ζωντανά, μέσω της πλατφόρμας Zoom, με τους ανθρώπους του Πανεπιστημίου μας, για να να ρωτήσουν, σε πραγματικό χρόνο, για όλα όσα θα ήθελαν να γνωρίζουν για τις επιλογές σπουδών και για τη φοιτητική ζωή στο ΤΕΠΑΚ, όπως είναι, για παράδειγμα, οι δυνατότητες στέγασης και εξασφάλισης υποτροφιών και οικονομικών διευκολύνσεων κ.α.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συνδεθούν οποιαδήποτε στιγμή, όχι κατ’ανάγκη από την αρχή της συνεδρίας, από την άνεση του σπιτιού τους ή από όπου κι αν βρίσκονται, πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3flfJrX.  Δεν απαιτείται οποιαδήποτε προ-εγγραφή.

14 Απριλίου 2021 | 19:00-20:00

Δίκτυο Ενίσχυσης και Ανάπτυξης της Μάθησης: Ανάπτυξη και Εφαρμογή

Join Zoom Meeting:  https://bit.ly/3bUxrip 
Το Δίκτυο Ενίσχυσης και Ανάπτυξης της Μάθησης διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: "Δίκτυο Ενίσχυσης και Ανάπτυξης της Μάθησης: Ανάπτυξη και Εφαρμογή"

Στo πλαίσιo της παρουσίασης θα περιγραφεί το ιστορικό ανάπτυξης του Δικτύου Μάθησης, η εφαρμογή και η αξιολόγησή του. Θα κατατεθούν προτάσεις για μελλοντικούς στόχους για τους οποίους θα ζητηθεί ανατροφοδότηση από το ακροατήριο.

Εισηγητής: Μαρία Κυράνου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Νοσηλευτικής, Μέλος Συντονιστικής Ομάδας Δικτύου Ενισχυσης και Ανάπτυξης της Μάθησης

15 Απριλίου 2021 | 17:00 - 18:30

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Ψηφιακή Εκπαίδευση και Δυνατότητες Αφήγησης μέσω της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Βιβλιοθήκης
H Έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ στην Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (TEΠΑΚ), η Κυπριακή Βιβλιοθήκη, η Europeana (Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη), το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με όλες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις της Κύπρου (ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ), διοργανώνουν ένα μοναδικό σεμινάριο για τα δεδομένα της Κύπρου αλλά και της Ευρώπης.

Το σεμινάριο, απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης της Κύπρου και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Είναι αδιαμφησβήτητο πως η μεγαλύτερη πρόκληση τον τελευταίο ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας του Κορονοϊού (Covid-19) ήταν οι τεχνολογικές γνώσεις και δεξιότητες όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι, η σημασία της ετοιμότητάς τους σε θέματα τεχνολογίας αναδείχθηκε μέσω της πανδημίας, η οποία ανάγκασε τα σχολεία και άλλα πολιτιστικά ιδρύματα, να βρουν λύσεις ως προς την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και των εικονικών περιηγήσεων.
To σεμινάριο, θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς της Κύπρου να ανακαλύψουν το τεράστιο φάσμα πηγών και εξειδικευμένων δωρεάν εργαλείων για τη διαδικτυακή μάθηση, που προσφέρει η Europeana,. Ταυτόχρονα θα ενημερωθούν σχετικά με καινοτόμες παιδαγωγικές μεθόδους που θα βελτιώσουν την εκπαιδευτική τους πρακτική και τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, το οποίο διοργανώνεται στο πλαίσιο τον εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης (9/5/2021), η πολιτιστική κληρονομιά και η αφήγηση θα αναδειχθούν ως αναπόσπαστα μέρη της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αντικείμενα πολιτιστικής κληρονομιάς αφηγούνται ιστορίες για πρόσωπα ή γεγονότα, καθιστώντας τη γνώση προσιτή στους μαθητές, εμπλουτίζοντας τη μαθησιακή τους εμπειρία και δημιουργώντας συνδέσεις ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν, δηλαδή στη δική τους καθημερινότητα.

Σε όλους τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλους τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες/συμμετέχουσες.

Οι χαιρετισμοί θα είναι στα Ελληνικά και οι εισηγήσεις θα είναι στα Αγγλικά.

Εγγραφές μέχρι 15/4 (14:00): https://bit.ly/3ajjIC3

Facebook Event: https://fb.me/e/49TUaOig7

 16 Απριλίου 2021 | 09:30-10:30

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Κοινωνικές και πολιτικές πτυχές της επιστήμης

Join Zoom Meeting:  https://bit.ly/3bUxrip 

Το Δίκτυο Ενίσχυσης και Ανάπτυξης της Μάθησης διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: "Κοινωνικές και πολιτικές πτυχές της επιστήμης"

Αν και ιστορικά η επιστήμη παρουσιάζεται ως μια διαδικασία ανεξάρτητη από τα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα των περιόδων τους, αυτή η διάλεξη θα επιχειρήσει να επιδείξει το αντίθετο. Μέσω κάποιων καλά εδραιωμένων νόμων και πορισμάτων σε μαθηματικά, φυσική και γεωλογία θα δούμε στην πραγματικότητα πως ανέκαθεν, οι επιστημονικές ανακαλύψεις, πλαισιώνονται από πολιτικές πεποιθήσεις και κοινωνικά δρώμενα. Επιπλέον, θα αναρωτηθούμε πώς και αν αυτό συνεχίζει να συμβαίνει σε παρούσες τάσεις μεθόδων επιστημονικής έρευνας με συγκεκριμένη έμφαση στις εφαρμογές Artificial Intelligence και Machine Learning.

Εισηγητής: Οσβάλντο Εμίντιο Βάσκες Χατζηλύρα, Ερευνητής Arizona State University

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


218