Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Διεθνές Συμπόσιο Καλλιεργειών εκτός Eδάφους, Yδροπονίας και Ενυδρειοπονίας


 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Διεθνές Συμπόσιο Καλλιεργειών εκτός Eδάφους, Yδροπονίας και Ενυδρειοπονίας (III International Symposium on Soilless Culture and Hydroponics: Innovation and advanced technology for circular horticulture), το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, στις 19-21 Μαρτίου 2021.

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Δρ. Νικόλαος Τζωρτζάκης*) και το Πανεπιστήμιο του Τορίνο (University of Turin, Prof. Silvana Nicola) υπό την αιγίδα του Διεθνούς οργανισμού International Society for Horticultural Science –ISHS. 

Εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και η εκπρόσωπος του ISHS, Prof. Stefania De Pascale.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 79 επιστήμονες από 22 χώρες, οι οποίοι παρακολούθησαν τους 6 προσκεκλημένους ομιλητές καθώς και τις συνολικά 29 προφορικές παρουσιάσεις εργασιών και 43 γραπτές ανακοινώσεις σε θέματα Υδροπονίας και Ενυδρειοπονίας, με έμφαση στην ορθολογική χρήση νερού και λιπασμάτων, στην αστική γεωργία και τις «κάθετες καλλιέργειες», καθώς και στις  περιβαλλοντικές επιπτώσεις των καλλιεργειών και την ασφάλεια και ποιότητα νωπών προϊόντων που παράγονται στα θερμοκηπιακά συστήματα.

Κατά τη λήξη του συνεδρίου, δόθηκαν τα μετάλλια του Διεθνούς Οργανισμού Γεωπονικών Επιστημών (ISHS) στους διοργανωτές (Δρ. Νικόλαο Τζωρτζάκη και Prof. Silvana Nicola), καθώς και τα βραβεία Young Minds Awards συνοδευόμενα από χρηματικό έπαθλο, στους υποψήφιους διδάκτορες Mathilde Eck (University of Liege, Belgium) για την καλύτερη προφορική παρουσίαση και στην Raquel Camacho-Arevalo (Autonomous University of Madrid, Spain) για την καλύτερη γραπτή ανακοίνωση (poster).

Τιμητική διάκριση δόθηκε από τους διοργανωτές του συνεδρίου στον Δρ. Κωνσταντίνο Οικονομάκη (Ερευνητής ΕΘΙΑΓΕ, Ινστιτούτο  Ελαίας, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου), για τη συνολική του προσφορά και ανάδειξη της Υδροπονίας τα τελευταία 35 χρόνια στην Ελλάδα και Μεσόγειο.

(*) Ο Δρ. Νικόλαος Τζωρτζάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων του ΤΕΠΑΚ. Το Τμήμα προσφέρει Πτυχίο Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστημης Τροφίμων και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα επιπέδου Μάστερ στη Γεωπονική Βιοτεχνολογία (MSc). Προσφέρει, επίσης, θέσεις διδακτορικών σπουδών. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές είναι η 15η Απριλίου 2021. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΤΕΠΑΚ:   https://www.cut.ac.cy/studies/

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


186