Ο Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου Choose4Cyprus επανέρχεται για τις Βουλευτικές 2021


Στα πλαίσια της προεκλογικής καμπάνιας για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής 30 Μαΐου ξεκίνησε τη λειτουργία της, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.choose4cyprus.eu, η πλατφόρμα σύμβουλου ψήφου «Choose4Cyprus». Μετά τη μεγάλη δημοφιλία της πλατφόρμας που έχει καλύψει όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στην Κύπρο της τελευταίας 10-ετίας, το «Choose4Cyprus» επανέρχεται και γι’ αυτές τις κρίσιμες εκλογές. Η Κύπρος πρωτοπορεί στους συμβούλους ψήφου καθώς σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2011 οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συμβούλου ψήφου.

Οι πολίτες της Κύπρου έχουν τη δυνατότητα χρησιμοποιώντας τη διαδραστική, ψυχαγωγική και ενημερωτική εφαρμογή Choose4Cyprus να ανακαλύψουν τον βαθμό συνάφειας των πολιτικών τους θέσεων με τις θέσεις των κομμάτων σε μία εκλογική αναμέτρηση εν μέσω πανδημίας, στην οποία ωστόσο το ενδιάφερον των πολιτών φαίνεται ότι είναι αυξημένο.

Οι χρήστες καλούνται να απαντήσουν σε 21 ερωτήσεις, οι οποίες αναφέρονται σε κρίσιμα σημεία της δημόσιας πολιτικής συζήτησης που απασχολούν την επικαιρότητα στην Κύπρο. Στη συνέχεια λαμβάνουν τα ποσοστά συσχέτισης της θέσης τους με τις αντίστοιχες θέσεις των κομμάτων. Οι θέσεις των κομμάτων έχουν κωδικοποιηθεί από εξειδικευμένους ερευνητές στον τομέα του πολιτικού ανταγωνισμού στην Κύπρο.

Τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε γραφήματα που αναπαριστούν την εγγύτητα των θέσεων των χρηστών με εκείνη των κομμάτων, τα ποσοστά συνάφειας με τα κόμματα, αλλά και την τοποθέτηση των χρηστών στον πολιτικό χάρτη σε συνδυασμό με όλα τα κόμματα.

Επικεφαλής του σχεδιασμού και της υλοποίησης της πλατφόρμας είναι το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Επιστημονικoί υπεύθυνοι του έργου είναι η Επίκουρη Καθηγήτρια Βασιλική (Βίκυ) Τρίγκα, ο Καθηγητής Νίκος Τσαπατσούλης και ο Επίκουρος Καθηγητής Κώσταντίνος Τζιούβας.

Η εφαρμογή Choose4Cyprus είναι αμιγώς ακαδημαϊκό έργο και δε συνδέεται με κανένα πολιτικό κόμμα, κίνημα ή επιχειρηματικό φορέα. Η πρωτοβουλία είναι μη κερδοσκοπική και τα δεδομένα θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά σε ακαδημαϊκές έρευνες και αναλύσεις. Οι απαντήσεις των χρηστών είναι ανώνυμες και τα γενικά δημογραφικά στοιχεία που ζητούνται θα χρησιμοποιηθούν μόνο για ερευνητικούς σκοπούς.

Το Choose4Cyprus δεν προτρέπει τους χρήστες να αλλάξουν την εκλογική τους προτίμηση ή να τους επηρεάσει στην πορεία της διαμόρφωσης της εκλογικής τους επιλογής. Αντίθετα, η εφαρμογή προσφέρει μια σημαντική πολιτική πληροφορία, με σκοπό αφενός τη διασαφήνιση των πολιτικών θέσεων των κομμάτων ενόψει των εκλογών αφετέρου την πληρέστερη κατανόηση από τη μεριά των χρηστών του πολιτικού τους προσδιορισμού.

Η επίσημη ιστοσελίδα του Choose4Cyprus είναι: http://www.choose4cyprus.eu/

Οι σελίδες του Choose4Cyprus στο Facebook είναι:

 https://www.facebook.com/choose4cyprusvaa/

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον επιστημονικό υπεύθυνο του Choose4Cyprus: Δρ. Βίκυ Τρίγκα, [email protected], + 357 96447316

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


280