Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΑΚΕΛ στο ΤΕΠΑΚ


Επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕ.ΠΑ.Κ.), πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος, Γιώργο Λουκαϊδη.

Εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ παρέστησαν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Φρίξος Σαββίδης, ο Πρύτανης Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καθηγητής Παναγιώτης Θεοδοσίου, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Καθηγητής Παντελεήμων Κελίρης και ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών Δρ Κώστας Χόππας.  Από την πλευρά του ΑΚΕΛ, παρευρέθηκαν οι βουλευτές Άντρος Καυκαλιάς, Κώστας Κώστας, Χρίστος Χριστόφιας, ο Επαρχιακός Γραμματέας Λεμεσού, Γιώργος Γεωργίου και η κοινοβουλευτική συνεργάτιδα Ιωάννα Φικάρδου.  Στη συνάντηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι φοιτητικών παρατάξεων.

Καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους του ΑΚΕΛ ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, τόνισε την ανάγκη συνέργειας πολιτικών κομμάτων και της διεύθυνσης του Πανεπιστημίου για την επίτευξη του κοινού σκοπού της αναβάθμισης της εκπαίδευσης του τόπου μας και τόνισε την ανάγκη για συστηματική ανταλλαγή απόψεων για την προώθηση και επίλυση θεμάτων.

Ο Πρύτανης Ζαφείρης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του ΑΚΕΛ για την επίσκεψη τους και για τη διαχρονική στήριξή τους προς το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στη συνέχεια παρουσίασε τους βασικότερους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς του Πανεπιστημίου στη βάση του μεσοπρόθεσμου στρατηγικού πλάνου που έχει καταρτιστεί και υπογράμμισε την ανάγκη για συνέχιση της στήριξης των αιτημάτων του Πανεπιστημίου, δίνοντας έτσι περαιτέρω ώθηση στην εξελικτική πορεία του και διατηρώντας τη δυναμική προοπτική που το χαρακτηρίζει.

Εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο Γιώργος Λουκαϊδης είπε ότι η σημερινή επίσκεψη στο ΤΕΠΑΚ, αποτελεί απόδειξη του διαχρονικού και ειλικρινούς ενδιαφέροντος για την πορεία, την προοπτική και την ανάπτυξη του ακαδημαϊκού ιδρύματος που με τις συνεχείς επιτυχίες του έχει κατορθώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ίδρυσή του, να συνεισφέρει ουσιαστικά στους τομείς της εκπαίδευσης, της έρευνας, της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων η οποία επικεντρώθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του νομοθετικού πλαισίου των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης, την έγκριση των Κανονισμών λειτουργίας του Πανεπιστημίου,  την περαιτέρω κτηριακή ανάπτυξη του ΤΕΠΑΚ, την προσφορά προπτυχιακών προγραμμάτων στην αγγλική γλώσσα, την ίδρυση νέων Σχολών και Ακαδημαϊκών Τμημάτων καθώς και θέματα που σχετίζονται με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και την απόφαση της Συγκλήτου για τον τρόπο λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


236