Διεθνής επιτυχία για τη διδακτορική φοιτήτρια του ΤEΠΑΚ Γεωργία Λιβιέρη


Η διδακτορική φοιτήτρια του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία του ΤΕΠΑΚ, Γεωργία Λιβιέρη έγινε δεκτή στο Student’s Advisory Council of the Lancet Commission on Medicine and the Holocaust: Historical Evidences, Implications for Today, Teaching for Tomorrow of the Hebrew University of Jerusalem, σε μία ανταγωνιστική διαδικασία με υποψηφίους από όλο τον κόσμο.

Η Γεωργία Λιβιέρη είναι διδακτορική φοιτήτρια στο Εργαστήριο Καρδιαγγειακής Επιδημιολογίας και Γενετικής. Διεξάγει έρευνα στην εισαγωγή της Βιοηθικής στην Ψηφιακή Κλινική Επιδημιολογία, συνδυάζοντας τη θεωρία με την κλινική πράξη, υπό την επίβλεψη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Δρ. Άντρης Παναγιώτου, υπό το πρίσμα της διεπιστημονικής και διαθεματικής συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Ιρλανδίας. Η κα. Λιβιέρη ενεργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα στην Κυπριακή και στην Ελληνική Μονάδα Βιοηθικής της Διεθνούς Έδρας Βιοηθικής, στα πλαίσια σχετικού μνημονίου συνεργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο νέος της ρόλος περιλαμβάνει τα ακόλουθα καθήκοντα: Ως νέο συμβουλευτικό μέλος θα χρησιμεύσει ως «πρεσβευτής/πρέσβειρα», βοηθώντας στη διάδοση των αποτελεσμάτων της Επιτροπής και θα είναι «παράγοντας/το δρων υποκείμενο/το μέσο της πεφωτισμένης αλλαγής» στην εκπαίδευση και την πρακτική των επαγγελμάτων υγείας. Οι στόχοι της Επιτροπής επικεντρώνονται: 1) στην παροχή ιστορικών γνώσεων που βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τις πολιτικές υγείας και πληθυσμού του ναζιστικού καθεστώτος, οι οποίες συνιστούν τις συνθήκες του Ολοκαυτώματος, 2) στον εντοπισμό περιοχών ευάλωτων σε κατάχρηση εξουσίας και σε ανήθικες ενέργειες στην παρούσα ιατρική πρακτική, καθώς και στην υποβολή συστάσεων για την ηθική ανάπτυξη, 3) στην αξιολόγηση των υφιστάμενων ιατρικών προγραμμάτων σπουδών και στη διατύπωση προτάσεων αναφορικά με  νέες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, προωθώντας την ηθική και συμπονετική συμπεριφορά.

Το ΤΕΠΑΚ συγχαίρει τη Γεωργία Λιβιέρη και της εύχεται κάθε επιτυχία στο νέο ρόλο που αναλαμβάνει.

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


276