ΤΕΠΑΚ - MGA Makerspace: Σεμινάριο/εργαστήριο με τον εικαστικό Λεόντιο Τουμπουρή


Το εργαστήριο δημιουργών και κατασκευαστών του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), MGA Makerspace, διοργανώνει το σεμινάριο/εργαστήριο «Mediations» με τον εικαστικό Λεόντιο Τουμπουρή, ο οποίος συμμετέχει στο πρόγραμμα Residency του MGA Makerspace.

Το σεμινάριο/εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου και ώρα 9:45 π.μ., στο Εργαστήριο Τέχνης και Σχεδιασμού (Ρεξ), Πλατεία Ηρώων, στη Λεμεσό.

Ο Λεόντιος Τουμπουρής θα πραγματοποιήσει ένα εργαστήριο αφιερωμένο σε διαδικασίες ανάπτυξης στις δύο διαστάσεις που περιλαμβάνουν πειραματισμό με το περιεχόμενο, τη μορφή και το μέσο.

Ένα σύντομο κείμενο στα αγγλικά θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη μιας μεθόδου παραγωγής με βάση τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τις τάσεις σας, χρησιμοποιώντας χειροποίητες και αυτοματοποιημένες διαδικασίες που ενδεικτικά μπορεί να περιλαμβάνουν ζωγραφική, σχέδιο, φωτογραφία, λινογραφία, ξυλογραφία, μεταξοτυπία, ψηφιακή εκτύπωση και εγχάραξη με λέιζερ.

Εξοπλισμός και κάποια βασικά υλικά θα παρέχονται από το MGA Makerspace, ωστόσο παράκληση των διοργανωτών είναι όπως έχετε μαζί σας οτιδήποτε συγκεκριμένο θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε. Στην αρχή του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του εικαστικού με επίκεντρο τη διαμεσολάβηση στην πρακτική του. Μια ομαδική συζήτηση υπό τη μορφή άτυπης ομαδικής κριτικής θα ολοκληρώσει την ημέρα.

Πρόγραμμα:

09:45 - Άφιξη συμμετεχόντων.

10:00 - Εισαγωγή.

10:10 - Παρουσίαση από τον εικαστικό.

10:35 - Παροχή κειμένων. Δημιουργία ομάδων ή επιλογή για ατομική εργασία.

13:00 - Διάλειμμα για μεσημεριανό.

13:40 - Συνέχεια ομαδικής ή ατομικής εργασίας.

16:00 - Ομαδική συζήτηση για τα έργα που παρήχθησαν.

17:00 - Τέλος εργαστηρίου. 

Το εργαστήριο πραγματοποιείται ως αποτέλεσμα του προγράμματος φιλοξενίας (Residency Programme) του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Δήλωση συμμετοχής μέχρι Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου στο www.mgamakerspace.com.

Με βάση την πολιτική του Πανεπιστημίου, ο πλήρης εμβολιασμός και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτικά.

Βιογραφικό

Ο Λεόντιος Τουμπουρής είναι εικαστικός με έδρα τη Γλασκώβη και τη Λευκωσία. Το 2016 αποφοίτησε από το τμήμα Γλυπτικής του προγράμματος Master of Letters in Fine Art Practice στο Glasgow School of Art και από το τμήμα Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2009.

Η πρακτική του υπάρχει μεταξύ της γλώσσας σε διαφορετικές της εκφάνσεις, τον αλχημικό λόγο, τη ζωγραφική και την παραγωγή ως εργαλείο μάθησης. Με στόχο τη διανομή της αυτενέργειας κατά τη διαδικασία πραγματοποίησης του έργου, μέσω συσχετίσεων μεταξύ σώματος και ύλης, το έργο του διαμορφώνεται σε γλυπτά, εγκαταστάσεις, κείμενα, ήχο και επιτελέστηκες χειρονομίες. Δημιουργώντας συνθήκες που ευνοούν τον διάλογο, ο Τουμπουρής συνεργάζεται με οργανισμούς για την παραγωγή εκδηλώσεων, πρότζεκτς και εργαστήριων που συμπεριλαμβάνουν το ευρύ κοινό ως συμμετέχοντα και συμπαραγωγό.

Έλαβε μέρος σε προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών και παρουσίασε τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ευρώπη. Οι ατομικές του εκθέσεις περιλαμβάνουν: SOM, γκαλερύ eins, Λεμεσός (2020), Relations reversed, Θκιό Ππαλιές, Λευκωσία (2019), Of particular images, Intermedia gallery, CCA, Γλασκώβη, ΗΒ (2019), Phyle, Custom Lane, Εδιμβούργο, ΗΒ, επιμέλεια: Eoin Dara (2018) και Suggestions and Encounters: Physical or Otherwise, The Telfer Gallery, Γλασκώβη, ΗΒ, επμέλεια: Seán Elder (2018). Ομαδικές εκθέσεις: It moves and it shouts, Haus N, Αθήνα, Ελλάδα, επιμέλεια: Πάνος Γιαννικόπουλος (2019), Hypersurfacing, Δημοτικό Κέντρο Τεχνών, Λευκωσία, επιμέλεια: Μαρίνα Χριστοδουλίδου (2019), Phase 2, Drive Drive, Λευκωσία (2018), Home Of Multi- ple Occupancy, Transmission gallery, Γλασκώβη, ΗΒ (2018) και Impulses of inalienability, γκαλερύ eins, Λεμεσός (2018).

Έχει λάβει μεταξύ άλλων χορηγίες από το Glasgow Connected Arts Network (2020), το Cre-ative Scotland (2020), τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (2019, 2017), το Eaton Fund (2018) και το Hope Scott.

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


175