Το ΤΕΠΑΚ επισκέφθηκε η Επίτροπος Περιβάλλοντος


Οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής επίσκεψης της Επιτρόπου, κας Κλέλιας Βασιλείου, στο ΤΕΠΑΚ, κατά την οποία είχε συνάντηση, στην αίθουσα της Συγκλήτου, στο κτήριο της Πρυτανίας, με τον Πρύτανη και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Καλωσορίζοντας την Επίτροπο στο ΤΕΠΑΚ, ο Πρύτανης, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, ανέφερε πως το ΤΕΠΑΚ προωθεί και εφαρμόζει φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές και πρακτικές, σημειώνοντας πως η ενσωμάτωση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στους πυλώνες λειτουργίας του Πανεπιστημίου αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους του ΤΕΠΑΚ.

Ο Πρύτανης Ζαφείρης αναφέρθηκε, επίσης, στις πρωτοβουλίες και δράσεις που αναπτύσσει και προωθεί το Πανεπιστήμιο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης, μέσω της διδασκαλίας, της έρευνας και της μεταφοράς της γνώσης, αλλά και της έμπρακτης ενσωμάτωσής τους στις εσωτερικές πρακτικές, πολιτικές και διαδικασίες του Πανεπιστημίου, με απώτερο στόχο να καθιερωθεί το Πανεπιστήμιο ως ένα πράσινο Πανεπιστήμιο που επενδύει στον άνθρωπο, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Εκφράζοντας τη χαρά της που βρέθηκε σήμερα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Επίτροπος, κ. Κλέλια Βασιλείου, ανέφερε πως το ΤΕΠΑΚ κάνει εξαιρετική δουλειά, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη  ενσωμάτωσης και μεταφοράς της ακαδημαϊκής γνώσης στην κοινωνία με ένα εκλαϊκευμένο τρόπο και διασύνδεσής της με τον παραγωγικό ιστό.

Η κ. Βασιλείου αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη να κατανοήσουν οι φοιτητές των κυπριακών πανεπιστημίων πως όλες οι επιστήμες συνδέονται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με το περιβάλλον - και όχι μόνο οι περιβαλλοντικές επιστήμες - προσθέτοντας πως οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών είναι απόλυτα συνυφασμένοι με όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Κατά την επίσκεψή της, η Επίτροπος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις, στο πλαίσιο ενός ανοικτού διαλόγου, με μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστήμιου, με στόχο να διερευνηθούν γόνιμοι τρόποι συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και του γραφείου της στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας, στα θέματα που αφορούν στο περιβάλλον.

 

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


161