ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ: Συνάντηση με τον YKKΠΠ της Ελληνικής Δημοκρατίας, Χρ. Στυλιανίδη


 Αντιπροσωπεία του Κέντρου Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ (ECoE) του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου συναντήθηκε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (YKKΠΠ) της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το κέντρο αντιπροσώπευσαν ο Γραμματέας του Κέντρου και Διευθυντής Θεματικών Ενοτήτων (Functional Areas Manager) καθηγητής Αντρέας Αναγιωτός και ο Διευθυντής Υποδομών (Infrastructure Manager) του Κέντρου επ. καθηγητής Χριστόδουλος Δανέζης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα και συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και τρόποι συνεργασίας μεταξύ του ECoE και του ΥΚΚΠΠ.

Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στις υποδομές, στην πληροφόρηση και στην τεχνογνωσία που μπορεί να προσφέρει το ΕCoE στο ΥΚΚΠΠ σε τομείς και δράσεις όπως Κλιματική αλλαγή, Ποιότητα Αέρα και Νερού, Πρόληψη και Διαχείριση Πλημμυρών,   Πυρκαγιών, Κατολισθήσεων , Σεισμικών φαινομένων Θαλάσσιας ρύπανσης και γενικά, Μείωση κινδύνου και διαχείριση φυσικών καταστροφών όπως επίσης και άλλες εφαρμογές σε θέματα Γεωργίας και Ενέργειας και σε θέματα Θαλάσσιας και Εναέριας ασφάλειας και πολιτικής προστασίας.

Στη συνάντηση τονίστηκε ότι η τεχνογνωσία πληροφόρηση και υποδομές του ECoE θα μπορούν να προσφέρουν τη βάση για γρήγορη ανταπόκριση του Υπουργείου για άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση  και διαχείριση φυσικών καταστροφών και θέματα πολιτικής προστασίας και διευκόλυνση του συντονισμού με άλλους δημόσιους φορείς και υπηρεσίες.

Συμφωνήθηκε υπογραφή  Μνημονίου συνεργασίας (ΜΟU) μεταξύ ECoE και ΥΚΚΠΠ σε προσεχή επίσκεψη του Δρος Στυλιανίδη στις υποδομές του Κέντρου στη Λεμεσό.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Καθ. Ανδρέα Αναγιωτό στο [email protected].  
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


181