1ο Showcase Χορογραφίας Κύπρου – 2020. Ποια έργα έχουν επιλεγεί για συμμετοχή


 Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Aθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνουν, σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο, το 1ο Showcase Χορογραφίας Κύπρου - 2020. Οι παραστάσεις των έργων του Showcase Χορογραφίας Κύπρου - 2020 θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 7ης και 8ης Μαρτίου 2020 στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό.

Η Επιτροπή Επιλογής, μετά από μελέτη των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, επέλεξε τα εξής έργα για συμμετοχή στο 1ο Showcase Χορογραφίας Κύπρου - 2020 (με αλφαβητική σειρά των χορογράφων):

1. Αλεξάνδρα Waierstall: Venusun/seen

2. Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl (Ασώματες Δυνάμεις): Όρος/Mountain

3. Αριάνα Μαρκουλίδου (bytheway productions): Loitering

4. Αριάννα Οικονόμου (Echo arts): Sketching a dance

5. Έλενα Αντωνίου: Wish

6. Μιλένα Ugren Κούλας: Have nothing to say

7. Παναγιώτης Τοφή: Throughme, THEM

8. Ρούλα Κλεοβούλου (Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε): Humanland

9. Φώτης Νικολάου: Τάματα

Το Showcase Χορογραφίας Κύπρου (SΧΚ) αποτελεί θεσμό ο οποίος στοχεύει στην παρουσίαση επίλεκτων χορογραφικών έργων τα οποία χορογραφούνται και παρουσιάζονται στην Κύπρο εντός περιόδου 2 ετών. Ειδικότερα, το SΧΚ αποσκοπεί στο να προσφέρει ευκαιρίες στους χορογράφους που δημιουργούν στην Κύπρο να παρουσιάσουν, σε ένα οργανωμένο πλαίσιο, τα έργα τους σε καλλιτεχνικούς διευθυντές και οργανωτές φεστιβάλ σύγχρονου χορού του εξωτερικού, οι οποίοι θα προσκαλούνται ειδικά για τον σκοπό αυτό. Παράλληλα, μέσω της διοργάνωσης του SΧΚ θα προσφέρεται η ευκαιρία να παρουσιαστούν εκ νέου τα πιο αξιόλογα χορογραφικά έργα και να προβληθούν στο τοπικό κοινό.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

408