6η θέση για τους Κύπριους Χάκερς στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (ECSC)


Η Κυπριακή Ομάδα Κυβερνοασφάλειας κατέλαβε την 6η θέση στον Πανευρωπαϊκό  Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (ECSC) που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα, από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 1η  Οκτωβρίου 2021. Το αποτέλεσμα θεωρείται πολύ ενθαρρυντικό για την «εθνική χάκερς» αφού η Κύπρος μετράει μόλις την τέταρτη συμμετοχή της στη διοργάνωση.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 19 χώρες της Ευρώπης και ο Καναδάς, με νέες και νέους από 14 έως 26 ετών. Στις ομάδες συμμετείχαν μαθητές, φοιτητές επαγγελματίες αλλά και αυτοδίδακτοι hackers, ερευνητές και ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Τις πρώτες τρεις θέσεις κατέλαβαν η Γερμανία, η Πολωνία και η Ιταλία.

Την Κυπριακή Ομάδα αποτελούν οι Κωνσταντίνος Διομήδους (Αρχηγός Ομάδας), Νεόφυτος Χρίστου, Βασίλης Χαραλάμπους, Χρίστος Μακρίδη, Λεωνίδας Στυλιανού, Χριστόδουλος Σωτηρίου, Χάρης Χατζηαντώνης, Joseph Μοδέστου (μαθητής), Μάριος Καϊλης (μαθητής) και Χρίστος Φαλά. Την ομάδα συνόδευσαν και εκπαίδευσαν οι προπονητές: Βασίλης Σίκκης, Simon Λοϊζίδης, Ανδρέας Πογιατζής, Νικόλα Μαρκιτανής, Κυριάκος Γεωργίου και Μάριος Νικολαϊδης.

Η Κυπριακή Ομάδα κέρδισε τις εντυπώσεις με τον επικεφαλής του διαγωνιστικού μέρους της διοργάνωσης, Jiří Bartušek, να κάνει ιδιαίτερη μνεία στη συμμετοχή της. Όταν ρωτήθηκε για το ποια εθνική ομάδα τους προκάλεσε την περισσότερη έκπληξη, ανέφερε: «Είναι δύσκολο να πω αλλά πιστεύω ότι αυτή είναι η Κύπρος. Περίμενα από όλες τις ομάδες κάτι καλύτερο, κάτι μεγαλύτερο αλλά η Κύπρος ήταν η χώρα που το πέτυχε αυτό».

Ο διαγωνισμός ECSC είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) και στόχο έχει τον εντοπισμό νεών ταλέντων στο χώρο της κυβερνοασφάλειας και την ενθάρρυνση των νέων να ακολουθήσουν καριέρα σε σχετικούς τομείς.                         

Την όλη προσπάθεια υποστήριξαν ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society) και η Κυπριακή Κοινότητα Κυβερνοασφάλειας CYberMouflons. Η Παγκύπρια διοργάνωση CCSC 2021 τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας, της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας και του Γραφείου Επιτρόπου Επικοινωνιών και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Η συμμετοχή της Κυπριακής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τους χορηγούς: ADACOM Cyber Security, Deloitte, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Grant Thornton, KPMG, Oracle Academy, UCLan Cyprus, University of Nicosia καθώς και την υποστήριξη από Bulletproof, Offensive Security, ICSI, QSecure, Robo.com.cy, Roothunt Cyber, Runesec, Silensec και SCP School of Certified Professionals.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1236