«Σπάζουμε στερεότυπα, αλλάζουμε το αφήγημα»


Πρωτοποριακή  δράση προσφέρει μια πληθώρα από διαδραστικά, βιωματικά εργαστήρια που συνδυάζουν δημιουργική γραφή, παραστατικές τέχνες, θέατρο, τέχνη και μαθηματικά

«Σπάζουμε στερεότυπα, αλλάζουμε το αφήγημα», είναι μια πρωτοποριακή  δράση με πολλαπλά οφέλη για τους συμμετέχοντες, επειδή προσφέρει μια πληθώρα από διαδραστικά, βιωματικά εργαστήρια που συνδυάζουν δημιουργική γραφή, παραστατικές τέχνες, θέατρο, τέχνη και μαθηματικά.

Αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δράση όσο αφορά την ανακύκλωση στερεοτύπων και εσωτερικευμένου μισογυνισμού, που βάζει τις γυναίκες σε συνεχή ανταγωνισμό. Η δράση είναι πρωτοβουλία της εικαστικού και ακαδημαϊκού, Μαρίας Χριστοφόρου, και συνιδρύτριας των Rebirth Group of Artist, μαζί με την ηθοποιό-καθηγήτρια, Νικολέττα Χριστοφόρου, και τον ηθοποιό-καθηγητή, Αντρέι Κρουπά.

Η δράση έχει διεπιστημονικό χαρακτήρα με θέμα τις γυναίκες. Αναλύει τις φορές που συνειδητά ή ασυνείδητα αντιστάθηκαν και άλλαξαν το αφήγημα  και υπερασπίστηκαν τον εαυτό τους και το φύλο τους. Η δράση αποτελείται από τα πιο κάτω workshops:

Διαδραστικό Εργαστήρι-Σεμινάριο δημιουργικής γραφής και performing arts (παραστατικών τεχνών) | για ενήλικες

Δευτέρα, 31 Ιουλίου, Τρίτη 1 Αυγούστου, Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2023, στις 18.00-21.00

Το εργαστήρι συνδυάζει αφηγηματικές και θεατρικές τεχνικές, παιγνίδι ρόλων και ασκήσεις σωματικού θεάτρου και κίνησης. Kαλλιεργεί την ενσυναίσθηση και λειτουργεί σαν κάθαρση στα συσσωρευμένα συναισθήματα που δημιουργούν οι πατριαρχικές αντιλήψεις.

Tangram and Haiku | για ενήλικες & παιδιά

18.00-19.00 Πέμπτη, 3 Αυγούστου για παιδιά

19.00-21.00 Πέμπτη, 3 Αυγούστου για ενήλικες

Το εργαστήρι συνδυάζει Haiku ποίηματα, Tangram art και μαθηματικά. Kαλλιεργεί την ενσυναίσθηση και την καλαισθησία και λειτουργεί σαν δημιουργική έκφραση των καταπιεσμένων συναισθημάτων που δημιουργούν τα πατριαρχικά στερεότυπα.

“Σπάζουμε στερεότυπα αλλάζουμε το αφήγημα”

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Video Podcast https://+.youtube.com/@lwppodcast9846

To video Podcast στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δράση όσο αφορά το θέμα ανακύκλωση πατριαρχικών στερεοτύπων και εσωτερικευμένου μισογυνισμού που βάζει τις γυναίκες σε συνεχή ανταγωνισμό...

Επικοινωνία: christoforoumaria@yahoo.com Απαραίτητη προ κράτηση θέσεων

Τηλ. Επικοινωνίας: 99-358663

The Little Worry People, Art & Drama Studio, Κέντρο Διαδραστικού Θεάτρου & Well Being Centre. Ορφέως 2, 2413 Έγκωμη - Μακεδονίτισσα, Λευκωσία

Χορηγός Εθνικός Μηχανισμός για τα Δικαιώματα της Γυναίκας
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


2264