Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου: Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ “Κanaga”


Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου σας προσκαλεί στην προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ ΚANANGA, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019, ώρα 19.00 στην Αίθουσα Προβολών της Σχολής. Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ  κ. Παύλο Τριποδάκη. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο αποτελεί έναν ύμνο στην Ιεραποστολή και είναι αφιερωμένο στα παιδιά της Αφρικής, έχει βραβευθεί με πέντε διεθνή βραβεία: 1ο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Ελληνικό Φεστιβάλ Λονδίνου 2018· 3 βραβεία στο Φεστιβάλ του Αγίου Βλαδιμήρου στη Σεβαστούπολη της Ρωσίας 2018 (Βραβείο προσφοράς στον πολιτισμό, στην επιστήμη και στον κινηματογράφο, Βραβείο προσφοράς στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή, Βραβείο προσφοράς στην Ορθοδοξία)· Βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Sretenie στο Οbninsk της Ρωσίας 2019.

Για δηλώσεις συμμετοχής ή περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22443055 ή στο info@theo.ac.cy

Σημείωμα του σκηνοθέτη για το ντοκιμαντέρ

Η Κανάνγκα δεν είναι μόνο από τις μεγαλύτερες πόλεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό αλλά και από τις πιο επικίνδυνες. Ο αμύθητος πλούτος που τον εκμεταλλεύονται ισχυρές σκοτεινές δυνάμεις, τα σπάνια και ακραία επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, οι θανατηφόρες αρρώστιες και η κατά παράδοση της περιοχής μαγεία είναι μερικά από τα βασικά δεδομένα που χαρακτηρίζουν αυτόν τον τόπο. Ποιος θα φανταζόταν ότι εκεί θα εδραιωνόταν και μια από τις ισχυρότερες ιεραποστολικές μονάδες της Αφρικής, αν όχι η μεγαλύτερη, όπως είχε πει ο ίδιος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β´, πριν κάποια χρόνια μετά από επίσκεψή του στην Κανάνγκα.  

Σήμερα εκεί, μετά από μισό αιώνα, η Ορθόδοξη πίστη βρίσκεται στην τέταρτη γενιά των Αφρικανών. Πλέον ο καρπός του Θεού και τα σημεία της Αγιοσύνης διαπιστώνονται και στους ίδιους τους Αφρικανούς που ολοκλήρωσαν οσιακά τον επίγειο βίο τους εμπνέοντας την πίστη και εδραιώνοντας βαθιά στους ομοεθνείς τους τον Ορθόδοξο τρόπο ζωής. Εκεί βρέθηκα κι εγώ, για να κινηματογραφήσω αυτόν τον πολύτιμο καρπό της Ορθόδοξης πίστης μετά από τις αμέτρητες δοκιμασίες των πρώτων Ελλήνων ιεραποστόλων· του πρωτοπόρου πατρός Χρυσοστόμου Παπασαραντόπουλου που φύτεψε τον σπόρο, του θρυλικού πατρός Χαρίτωνα Πνευματικάκη που τον πότισε και του μεγάλου γεωργού που τον καλλιέργησε, του μακαριστού Επισκόπου Πενταπόλεως πατρός Ιγνάτιου Μαδενλίδη. Κατά συνέπεια, θα έλεγα ότι δεν δυσκολεύτηκα στο δικό μου έργο, μιας και εκεί ο καρπός του Θεού δεν μπορεί να κρυφτεί. Οι αμέτρητες δοξολογίες των πιστών, η χαρά και η ειρήνη των ανθρώπων και τα πρόσωπα των παιδιών μαρτυρούν από μόνα τους τον Θεό.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










959