Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου: Θερινό Σχολείο Εκμάθησης Κλασικών Γλωσσών


Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου διοργανώνει τον προσεχή Ιούλιο το 1ο Θερινό Σχολείο Εκμάθησης των Κλασικών Γλωσσών στην Κύπρο. Το Θερινό Σχολείο θα προσφέρει μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών (2 επίπεδα) και Λατινικών (2 επίπεδα). Στο πλαίσιο του Σχολείου θα λειτουργήσει επίσης και μία Ομάδα Ανάγνωσης και Μελέτης Βυζαντινών Κειμένων.

Κάθε θεματική ενότητα θα έχει διάρκεια δύο (2) εβδομάδες και συνολικό χρόνο διδασκαλίας 30 ώρες. Όλα τα μαθήματα θα προσφερθούν και διαδικτυακά και θα πλαισιώνονται από προαιρετικές δραστηριότητες γενικού ενδιαφέροντος (διαλέξεις από προσκεκλημένους ομιλητές, ομάδες συζήτησης κ.λπ.).

Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και ερευνητές Ανθρωπιστικών Επιστημών (π.χ. Φιλολόγους, Ιστορικούς, Βυζαντινολόγους, Αρχαιολόγους, Θεολόγους), αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο ενήλικα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, ανάλογα με το μάθημα της επιλογής τους, να γνωρίσουν ab ovo τις Κλασικές Γλώσσες ή να εμπλουτίσουν προϋπάρχουσες γνώσεις μέσα από την επεξεργασία πρωτότυπων κειμένων.

Επίσημη γλώσσα διδασκαλίας του Θερινού Σχολείου είναι τα Αγγλικά. Σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον, τα μαθήματα μπορούν να προσφερθούν και στα Νέα Ελληνικά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Θερινό Σχολείο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.theo.ac.cy/classical-languages-summer-school/  ή επικοινωνήστε μαζί μας στo [email protected]

 

 

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


1392