ΘΣΕΚ: Παρουσιάσεις Πρακτικής Άσκησης των δευτεροετών Μεταπτυχιακών φοιτητών/τριων


Στo πλαίσιo της Πρακτικής Άσκησης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα», πραγματοποιήθηκαν σε δύο μέρη οι παρουσιάσεις των δευτεροετών Μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών που είχαν στόχο τη μεταφορά των εμπειριών τους από την εφαρμογή και υλοποίηση της Πρακτικής τους Άσκησης. Η Πρακτική Άσκηση είχε ως κύριο άξονα την προσφορά υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής φύσεως σε διάφορες κοινωνικές ομάδες και οργανισμούς.

Οι παρουσιάσεις έγιναν σε δύο Δευτέρες, στις 05/10/2020 με την πρώτη ομάδα και στις 19/10/2020 με τη δεύτερη ομάδα, στη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου. Τις παρουσιάσεις παρακολούθησαν με φυσική παρουσία μέλη του Ακαδημαϊκού προσωπικού της Θ.Σ.Ε.Κ., ανάμεσά τους και οι Επόπτες της Πρακτικής Άσκησης του κάθε φοιτητή/τριας, καθώς και αρκετοί μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές.  Στις παρουσιάσεις συμμετείχαν διαδικτυακά τα μέλη ΔΕΠ και οι φοιτητές/τριες που λόγω των μέτρων για τη λοιμώδη νόσο Covid-19  δεν ήταν δυνατόν να τις παρακολουθήσουν δια ζώσης.

Στην πρώτη σειρά παρουσιάσεων η Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, κ. Όλγα Σολομώντος-Κουντούρη, έκανε την εισαγωγή παραθέτοντας τα κύρια σημεία που αφορούν στην Πρακτική Άσκηση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος και τονίζοντας τα οφέλη που αποκομίζουν οι φοιτητές/τριες μέσα από αυτήν. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων όλων των δευτεροετών Μεταπτυχιακών φοιτητών/φοιτητριών, τόσο η κ. Σολομώντος όσο και οι Επόπτες και λοιποί καθηγητές, εξέφρασαν τη μεγάλη ικανοποίησή τους για την ποσότητα, την ποιότητα, την ποικιλία, αλλά κυρίως την καινοτομία του έργου αυτού. Καθώς πρόκειται για τις πρώτες πρακτικές εργασίες του Μ.Π.Σ. «Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα»  τέθηκε ο πήχης ψηλά, ώστε να επισφραγιστεί τόσο η επιτυχία του εγχειρήματος όσο και η βιωσιμότητά του.

Πιο κάτω παρατίθεται η θεματολογία της Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών/φοιτητριών του Μ.Π.Σ.:

  1. Ποιμαντική Πένθους στην κοινότητα Απ. Λουκά, (Πατήρ Ιορδάνης Ιορδάνους)
  2. Συμβουλευτική εν καιρώ Πανδημίας μέσω της Θ.Σ.Ε.Κ. σε παιδιά, εφήβους, γονείς και φοιτητές (Λουίζα Μιχαήλ και Ιωάννα Μαρουλλή)
  3. Προαγωγή της Ψυχικής Ευεξίας και Κινηματογραφοθεραπεία σε κρατούμενους του Τμήματος Φυλακών Κύπρου (Τάσος Τραττονικόλας)
  4. Ορθόδοξη Χριστιανική Διδασκαλία κοντά στους Κρατούμενους: Εκπαιδευτικό παρεμβατικό πρόγραμμα στο Τμήμα Φυλακών Κύπρου (Πατήρ Ιωάννης Σπανός)
  5. Βοήθεια για την καλύτερη οργάνωση και εργαστήρια ενδυνάμωσης στο γυναικείο Σωματείο Ιδαλιάδες (Χριστίνα Σκορδή).
  6. Οργάνωση και Βιωματική Εμπλοκή στις Δραστηριότητες της Κεντρικής Υπηρεσίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ταμασσού (ΚΥΚΑΤ), (Δημήτρης Δυμιώτης)



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1281