Προδρόμου: Η Κλαίρη Αγγελίδου αφήνει πολύτιμες παρακαταθήκες στα σύγχρονα Γράμματα και στη ζωή μας


Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Ήταν μια όχι απλά προικισμένη προσωπικότητα, αλλά και μια αγωνίστρια, ένας πνευματικός άνθρωπος που υπηρέτησε ανιδιοτελώς αυτή τη χώρα»

Η Κλαίρη Αγγελίδου υπήρξε πρωταγωνίστρια στα ελληνικά Γράμματα στην Κύπρο και αφήνει πίσω της πολύτιμη παρακαταθήκη δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη πανηγυρική δοξολογία για την επέτειο της 1ης Απριλίου, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, ο κ. Προδρόμου, αναφερόμενος στον θάνατο της Κλαίρης Αγγελίδου, είπε ότι «κυματίζει και σήμερα περήφανη η γαλανόλευκη για την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου, όμως σήμερα έχουμε και θλίψη μαθαίνοντας τον θάνατο της Κλαίρης Αγγελίδου.

Η αγωνίστρια, ήδη, από τις τάξεις της ΕΟΚΑ, πρωταγωνίστρια στα ελληνικά Γράμματα στην Κύπρο, έχοντας αφήσει σημαντική παρακαταθήκη και στον δημόσιο βίο και ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και ως Υπουργός Παιδείας από το 1993 έως το 1997, αφήνει πολύτιμες παρακαταθήκες στα σύγχρονα Γράμματα και στη ζωή μας.

Είναι ωσάν η σημερινή μέρα, η 1η Απριλίου, η οποία συγκεφαλαιώνει το νόημα όλης της ζωής της Κλαίρης Αγγελίδου, να δικαιώνει την πορεία της.

Θέλω να ευχηθώ και εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και όλων των εκπαιδευτικών – εκπαιδευτικός ήταν καταρχάς η Κλαίρη Αγγελίδου – συλλυπητήρια στους οικείους της, στην οικογένεια της και να υπογραμμίσω ότι χάσαμε μια πολύ σημαντική φυσιογνωμία των Γραμμάτων, της Παιδείας στον τόπο μας». 

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Αγωνίστρια που υπηρέτησε ανιδιοτελώς αυτή τη χώρα

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την τέλεση της δοξολογίας για την 1η Απριλίου, στην οποία παρέστη, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μου», για τον θάνατο της Κλαίρης Αγγελίδου.

Πρόσθεσε ότι «ήταν μια όχι απλά προικισμένη προσωπικότητα, αλλά και μια αγωνίστρια, ένας πνευματικός άνθρωπος που υπηρέτησε ανιδιοτελώς αυτή τη χώρα. Αιωνία της η μνήμη».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










692