Eπίσκεψη στη ΘΣΕΚ και ξενάγηση στη Λευκωσία σε εταίρους από το ευρ. πρόγραμμα CUP


Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021, η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου (Θ.Σ.Ε.Κ) άνοιξε με χαρά τις φιλόξενες πόρτες της σε εταίρους από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ολλανδία στο πλαίσιο της ανταλλαγής επισκέψεων του ευρωπαϊκού προγράμματος Convicts Upskilling Pathways (CUP). Μέλη της Θ.Σ.Ε.Κ., του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και του Τμήματος Φυλακών εκπροσωπούν την Κύπρο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα CUP, το οποίο έχει ως στόχο την εργασιακή αποκατάσταση των φυλακισμένων μετά την αποφυλάκισή τους. Η εργασιακή αποκατάσταση και η επανένταξη των αποφυλακισθέντων στην κοινωνία θα επιτευχθεί μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ανάπτυξη  βασικών και απαλών (soft) δεξιοτήτων σε συνδυασμό με τεχνικές επαγγελματικές δεξιότητες. Κάθε χώρα ετοίμασε το δικό της πρόγραμμα αποκατάστασης βασισμένο στις ίδιες αρχές. Το πρόγραμμα αυτό θα εφαρμοστεί άμεσα σε φυλακές της κάθε συνεργαζόμενης χώρας.

Το πρωί της Τρίτης κάθε χώρα παρουσίασε το πρόγραμμά της σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Παράλληλα έγιναν ομαδικές συναντήσεις με τους υπεύθυνους του Προγράμματος, όπου συζητήθηκαν προβληματισμοί και οι μελλοντικοί στόχοι του προγράμματος CUP. Στο τέλος της συνάντησης, όλοι οι συμμετέχοντες πήραν πιστοποιητικό παρακολούθησης της Ημερίδας.

Αμέσως μετά τη λήξη των συνεδριών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, οι φιλοξενούμενοι μεταφέρθηκαν στη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου, όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν τόσο στους χώρους της Σχολής όσο και στους χώρους της Αρχιεπισκοπής και στον Ιερό Ναό του Αγ. Ιωάννη. Η ξενάγηση έγινε από τον Διευθυντή της Θ.Σ.Ε.Κ, Πρωτοπρεσβύτερο Κυπριανό Κουντούρη. Η βραδιά έκλεισε όμορφα, με γεύσεις από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα σε γνωστή ελληνική ταβέρνα στην καρδιά της Λευκωσίας, προσφορά της Θ.Σ.Ε.Κ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










701