ΘΣΕΚ: Eπίσημη έναρξη του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος «Golden Thread»


«Ενίσχυση οικογενειακών δεσμών και ανάπτυξη γονικών δεξιοτήτων  των κρατουμένων, ως μέσο μείωσης της υποτροπής στις Ευρωπαϊκές Φυλακές».  

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 η επίσημη έναρξη του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος “Golden Thread” της Δράσης 2 του Προγράμματος Erasmus, με βασικό εταίρο από την Κύπρο, τη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου. Συντονιστής του προγράμματος είναι το Πανεπιστήμιο Lodz της Πολωνίας καθώς και ο οργανισμός FRAME από την Πολωνία. Άλλοι εταίροι είναι ο οργανισμός Athens Lifelong Learning Institute από την Ελλάδα και ο οργανισμός Aproximar από την Πορτογαλία.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των οικογενειακών δεσμών των κρατουμένων με τα μέλη των οικογενειών τους, ώστε να προετοιμάσουν την επανένταξή τους στην οικογένεια και στην κοινωνία. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη να γίνει διά ζώσης στην Ελλάδα, αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας ακυρώθηκε και διεξήχθηκε διαδικτυακά. Το πρόγραμμα της συνάντησης αφορούσε τη γνωριμία των εταίρων μεταξύ τους, τον προγραμματισμό του ερευνητικού προγράμματος, τον διαχωρισμό εργασιών, καθώς και άλλα διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν την ανάπτυξη της μεθοδολογίας και του σχεδιασμού του ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος για τους κρατούμενους και τις οικογένειές τους.  

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν, επίσης, δράσεις διάδοσης και διάχυσης των εργασιών του προγράμματος.  Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Θ.Σ.Ε.Κ., Όλγα Σολομώντος-Κουντούρη, και η Ειδική Επιστήμονας της Θ.Σ.Ε.Κ., Δρ Μαρία Πετρίδου, παρουσίασαν το προφίλ της Θεολογικής Σχολής, καθώς και τις ενότητες που θα αναλάβουν να αναπτύξουν. Επίσης, η Θ.Σ.Ε.Κ, ανέλαβε την εκπαίδευση των εταίρων για εφαρμογή των εργαστηρίων στις φυλακές.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1079