Θ.Σ.Ε.Κ: Πρόσκληση σε σεμινάριο: «Προκλήσεις στην κυπριακή οικογένεια σήμερα»


Η Ιερά Μητρόπολη Τριμυθούντος σε συνεργασία με τη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου (Θ.Σ.Ε.Κ.), σας προσκαλούν σε ειδικό σεμινάριο που διοργανώνουν, με θέμα: «Προκλήσεις στην κυπριακή οικογένεια σήμερα». Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ειδικές Διαλέξεις:

Α. Διάλεξη: «Γονεϊκές δεξιότητες στον χώρο της οικογένειας»

Λουίζα Μιχαήλ, Σχολική Σύμβουλος (ΜΑ)

20 Μαρτίου 2022 και Ώρα 6:30 μ.μ.

Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αθηένου στην Αθηένου.

Β. Διάλεξη: «Κατανόηση των εξαρτήσεων στον χώρο της οικογένειας»

Ιωάννα Χατζηχαραλάμπους, Κλινική Ψυχολόγος (MA)

3 Απριλίου 2022 και Ώρα 6:30 μ.μ.

Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εστιατορίου "Ευκάλυπτοι" (1ος όροφος) στο Δάλι.

Το ειδικό σεμινάριο με θέμα, «Προκλήσεις στην κυπριακή οικογένεια σήμερα», περιλαμβάνει δύο Διαλέξεις με βασικές θεματικές, τις «Γονεϊκές δεξιότητες»  και την «Κατανόηση των εξαρτήσεων» στο πλαίσιο της οικογένειας. 

Η πρώτη διάλεξη, με θέμα «Γονεϊκές δεξιότητες στον χώρο της οικογένειας», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 και ώρα 6:30 μ.μ., με ομιλήτρια την κ. Λουίζα Μιχαήλ, Σχολική Σύμβουλο (ΜΑ), Λειτουργό στη Θ.Σ.Ε.Κ.

Η θεματική ενότητα αφορά τις δεξιότητες και συμπεριφορές των γονέων, που προωθούν και εξασφαλίζουν ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο αποτελεί βασικό προστατευτικό παράγοντα για διαχείριση ή αποφυγή συμπεριφορών, που παρεμποδίζουν την υγιή ανάπτυξη παιδιών και εφήβων.

Η δεύτερη διάλεξη, με θέμα «Κατανόηση των εξαρτήσεων στον χώρο της οικογένειας», θα διεξαχθεί την Κυριακή, 3 Απριλίου 2022 και ώρα 6:30 μ.μ., με ομιλήτρια την κ. Ιωάννα Χατζηχαραλάμπους, Κλινική Ψυχολόγο (MA), Ερευνητική Συνεργάτιδα της Θ.Σ.Ε.Κ.

Βασικό στόχο αποτελεί η επεξήγηση και κατανόηση των  ψυχοδραστικών ουσιών και συμπεριφορών (παράνομες ουσίες, αλκοόλ, τεχνολογία, διαδίκτυο κ.ά.), με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη ικανότητας των γονέων για πρόληψη εμπλοκής των παιδιών και εφήβων σε αυτές.

*Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα πρωτόκολλα και τα μέτρα ασφαλείας. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1112