Του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα»
Την Τρίτη 01/11/2022 (Α΄ Μέρος) και την Πέμπτη 03/11/2022 (Β’ Μέρος), πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι έντεκα παρουσιάσεις της Πρακτικής Άσκησης των δευτεροετών φοιτητών/τριών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα», της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου.
Η Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, κ. Όλγα Σολομώντος-Κουντούρη, καλωσόρισε τους/τις φοιτητές/τριες και τους προσκεκλημένους και ακολούθως αναφέρθηκε στα κύρια σημεία της Πρακτικής Άσκησης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα οφέλη που αποκομίζουν οι φοιτητές/τριες μέσα από τη βιωματική εμπειρία της Πρακτικής Άσκησης, σε πραγματικές εργασιακές συνθήκες στα διάφορα εργασιακά πλαίσια. Ακολούθως, έδωσε τον λόγο στη Συντονίστρια της Πρακτικής Άσκησης κ. Λουίζα Μιχαήλ, για να παρουσιάσει το πρόγραμμα της εκδήλωσης, με τη θεματολογία του πλαισίου Πρακτικής Άσκησης για κάθε φοιτητή/τρια. Έπειτα δόθηκε ο λόγος στους/στις φοιτητές/τριες για τις παρουσιάσεις της εμπειρίας της Πρακτικής Άσκησης.
Οι φοιτητές/τριες οι οποίοι/ες παρουσίασαν την Τρίτη 01/11/2022 ήταν οι:
Οι φοιτητές/τριες οι οποίοι/ες παρουσίασαν την Πέμπτη 03/11/2022 ήταν οι:
Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων της Πρακτικής Άσκησης ακολούθησε γενική συζήτηση.
Στις παρουσιάσεις συμμετείχαν (δια ζώσης και διαδικτυακά) το Ακαδημαϊκό προσωπικό της Θ.Σ.Ε.Κ., ανάμεσά τους και οι επόπτες της Πρακτικής Άσκησης του κάθε φοιτητή, προπτυχιακοί/ές φοιτητές/ τριες, πρωτοετείς και δευτεροετείς μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες, καθώς και η Ομότιμη Καθηγήτρια Ομιλητικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου κ. Δήμητρα Κούκουρα, και ο Διευθυντής του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου κ. Αντρέας Θεοδώρου μαζί με την Προϊσταμένη Προγραμμάτων Αποκατάστασης του Ιδρύματος, κ. Σάντρα Κακογιάννη.
Μέσα από τις παρουσιάσεις της Πρακτικής Άσκησης διαφαίνεται το πολυσήμαντο και πολυδιάστατο έργο που επιτελείται από τους/τις φοιτητές/τριες καθ’ όλη τη διάρκεια της Πρακτικής τους Άσκησης, ενώ ταυτόχρονα, αναδεικνύεται και επισφραγίζεται η σπουδαιότητα του θεσμού της Πρακτικής Άσκησης και η συνεχής ανάγκη για προσφορά στον συνάνθρωπο. Στόχος της Θ.Σ.Ε.Κ. είναι η συνέχιση της συνεργασίας και της παροχής υπηρεσιών, σε εθελοντική βάση, τόσο από φοιτητές/τριες όσο και από μέλη του προσωπικού, σε φορείς και οργανισμούς στους οποίους τοποθετήθηκαν φοιτητές/τριες της Σχολής για Πρακτική Άσκηση.