Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου αποχαιρετά ευλαβικά τον πραγματικό της Πατέρα


Με ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση, το προσωπικό, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη και τα συλλυπητήρια τους επί τη εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χρυσοστόμου Β΄,  Ιδρυτή της Σχολής και πρώτου Προέδρου του Συμβουλίου της. Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου (Θ.Σ.Ε.Κ.) αποχαιρετά ευλαβικά τον πραγματικό της Πατέρα, ο οποίος στάθηκε δίπλα της και τη στήριξε έμπρακτα και αποφασιστικά, σε κάθε στιγμή, από τη δημιουργία της. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι το καλύτερο μνημόσυνο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπό μας είναι η μέριμνα για να συνεχίσει η Σχολή να ακολουθεί σταθερά τις δικές του συμβουλές, οδηγίες και παρακαταθήκες, έχοντας ως στόχο την ακαδημαϊκή πορεία και πρόοδο, μέσα στο εκκλησιαστικό γίγνεσθαι και με το ήθος που ο ίδιος ενέπνευσε ως πρότυπο για τη Σχολή.

Σε έκτακτη σημερινή της συνεδρία, η Διοίκηση της Σχολής έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

  1. Συμμετοχή της Θ.Σ.Ε.Κ. στο τεσσαρακονθήμερο πένθος, με την επίσημη σημαία της να κυματίζει μεσίστια.
  2. Άμεση διακοπή όλων των εργασιών της Σχολής για συμμετοχή του προσωπικού και των φοιτητών στην έξοδο του λειψάνου από την Αρχιεπισκοπή στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα και στο τρισάγιο στη μνήμη του εκλιπόντος Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄.
  3. Ειδική σύναξη της ολομέλειας της Σχολής, μετά το πέρας του Τρισαγίου, αφιερωμένη στη μνήμη, στην προσωπικότητα και στο πολυσχιδές έργο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου.
  4. Συμμετοχή σύσσωμης της Σχολής στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, η οποία, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, θα λάβει χώρα το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022.
  5. Ένταξη της καθιερωμένης εβδομαδιαίας Θείας Λειτουργίας της Σχολής στο πλαίσιο των τεσσαρακονθήμερων Θείων Λειτουργιών, που θα τελούνται στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου.
  6. Πραγματοποίηση ειδικής σύναξης του προσωπικού και των φοιτητών εις μνήμην του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χρυσοστόμου Β΄, με τη συμπλήρωση του τεσσαρακονθήμερου μνημοσύνου του εκλιπόντος.
  7. Ένταξη του προγραμματισμένου Πολιτιστικού Απόβραδου της 22ας  Νοεμβρίου 2022, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του εκλιπόντος Αρχιεπισκόπου.
  8. Διοργάνωση αιμοδοσίας εις μνήμην του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χρυσοστόμου Β΄, κατά το τρίμηνο μνημόσυνό του.
  9. Έκδοση ειδικού επιστημονικού τόμου προς τιμήν του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χρυσοστόμου Β΄.
  10. Ονοματοδοσία του κτηρίου Διοίκησης του Κλάδου/Προγράμματος Σπουδών Θεολογίας σε «Κτήριο Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄». Επιπλέον, μόνιμη ανάρτηση του πορτραίτου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου απέναντι από την εφέστιο εικόνα της Αγίας Τριάδος στο εν λόγω κτήριο.
  11. Καθιέρωση χρηματικού βραβείου στη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χρυσοστόμου Β΄ για τους πρωτεύσαντες αποφοίτους των προγραμμάτων σπουδών της Σχολής.
  12. Αφιέρωση στη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου των «Εκδηλώσεων Αγάπης» που διοργανώνει η Θ.Σ.Ε.Κ. στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής της δράσης και της κοινωνικής της προσφοράς, κατά το πρώτο έτος της εκδημίας του.

Επικαλούμενοι την ευχή και προσευχή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χρυσοστόμου Β΄, η Διεύθυνση, το προσωπικό οι φοιτήτριες και οι φοιτητές της Θ.Σ.Ε.Κ. ευχόμαστε όπως ο Πανάγαθος Τριαδικός Θεός αναπαύσει τη ψυχή του «ἐν χώρᾳ ζώντων, μετὰ τῶν ἁγίων καὶ τῶν δικαίων».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










804