Ημερίδα Έρευνας Φοιτητών της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου


Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου (ΘΣΕΚ), διοργάνωσε στις 24 Φεβρουαρίου Ημερίδα Έρευνας Φοιτητών, κατά την οποία παρουσιάστηκαν πτυχιακές και διπλωματικές εργασίες από απόφοιτους του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών "Θεολογία" και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών "Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα".

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου αναπτυξιακής ερευνητικής κουλτούρας της ΘΣΕΚ και ήταν ανοικτή στο κοινό με στόχο την προώθηση του ερευνητικού έργου των αποφοίτων της.

Σε καλωσόρισμά του ο Διευθυντής της ΘΣΕΚ Πρωτοπρεσβύτερος Κυπριανός Κουντούρης, συνεχάρη τους αποφοίτους, τους επόπτες των πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών, όπως και τους διοργανωτές της Ημερίδας, ανακοινώνοντας πως η Θεολογική Σχολή θα καλύπτει σύντομα και τους τρεις κύκλους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αφού θα προσφέρει και Διδακτορικές Σπουδές. Θα προσφέρει, επίσης, και ένα δεύτερο Μεταπτυχιακό στη Θεολογία. Τόνισε ακόμη πως η απόφαση για δημιουργία ψηφιακού αποθετηρίου πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτελεί σημαντικό σταθμό για τη Σχολή, αφού αποτελεί εργαλείο διάχυσης γνώσης σε όλους τους ερευνητές.

Στον χαιρετισμό της, η Δρ Όλγα Σολομώντος- Κουντούρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχολογίας και Προϊσταμένη του Γραφείου Ερευνών, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων της Θ.Σ.Ε.Κ., ανέφερε πως η Ημερίδα αποτελεί ένα μεγάλο σταθμό, αλλά ταυτόχρονα και μια αφετηρία για μεγαλύτερα επιτεύγματα στην έρευνα. Τόνισε πως στόχος είναι η καθιέρωσή της, ώστε να θεσμοθετηθεί η ερευνητική κουλτούρα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Όπως είπε, οι έρευνες των αποφοίτων παρουσιάζονται σε συνέδρια και θα δημοσιευτούν σε επιστημονικά περιοδικά ή σε μονογραφίες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη καινούριας γνώσης, αλλά και πραγματικών εφαρμογών για ευημερία και πνευματική ανάπτυξη.

Σε σχέση με το Γραφείο Ερευνών, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, η Δρ Σολομώντος-Κουντούρη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία του, αφού με αργά αλλά σταθερά βήματα έχει πετύχει τους περισσότερους από τους στόχους που έχει θέσει.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας μίλησαν επίσης, η κ. Καλυψώ Ιορδάνου, Καθηγήτρια Ψυχολογίας και Αναπλ. Διευθύντρια της Σχολής Επιστημών του UCLan Cyprus,  με τίτλο παρουσίασης «Έρευνα στην Ψυχολογία: Η εμπειρία μιας ακαδημαϊκού», όπως και ο Επίκουρος Καθηγητής Λειτουργικής της ΘΣΕΚ, Αρχιμ. Γρηγόριος Ιωαννίδης με τίτλο παρουσίασης «Έρευνα στις Θεολογικές Σπουδές».

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήματα σχετικά με τις έρευνες που παρουσιάστηκαν.

Ακολούθησε το κλείσιμο της Ημερίδας, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, ο οποίος, όπως ανέφερε, εξεπλάγη θετικά από το επίπεδο των παρουσιάσεων, ευχόμενος κάθε επιτυχία στη Σχολή και στο ερευνητικό έργο των φοιτητών της.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










619