Τη στήριξη των ε/κ και τ/κ κομμάτων ζήτησε η Τεχνική Επιτροπή για την Εκπαίδευση


Μιχ. Ζεμπύλας: «Η προτεραιότητά μας είναι να εφαρμόσουμε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, φέρνοντας μαζί ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών από τις δυο κοινότητες»

Για το έργο, τους όρους εντολής και τις δραστηριότητες της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση ενημερώθηκαν σήμερα εκπρόσωποι των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών πολιτικών κομμάτων, που πραγματοποιούν συναντήσεις υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας στην Κύπρο. Οι επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής ζήτησαν τη στήριξη των κομμάτων στο έργο της.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας, υπο-επιτροπή αποτελούμενη  από εκπροσώπους των ε/κ και τ/κ κομμάτων συναντήθηκε στο Σπίτι της Συνεργασίας με τους επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής, Μιχαλίνο Ζεμπύλα και Μελτέμ Ονουρκάν Σαμανί.
"Κατά τη διάρκεια της διαδραστικής συζήτησης, τα πολιτικά κόμματα ενημερώθηκαν για τις εργασίες, τους όρους εντολής και τις δραστηριότητες αυτής της Επιτροπής. Τα πολιτικά κόμματα ενθάρρυναν την Επιτροπή σε ό,τι αφορά τις εργασίες που γίνονται από εμπειρογνώμονες που ασχολούνται με την έρευνα για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στον τομέα της εκπαίδευσης", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο κ. Ζεμπύλας δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως κατά τη συνάντηση προέβησαν σε έναν απολογισμό για το έργο της Επιτροπής και απάντησαν και σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων. "Ζητήσαμε από τα κόμματα τη στήριξή τους, λέγοντας τους ότι τα μέτρα τα οποία προωθούμε είναι προς όφελος όλων των παιδιών και εκπαιδευτικών από τις δύο κοινότητες", πρόσθεσε.
"Η προτεραιότητά μας είναι να εφαρμόσουμε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, φέρνοντας μαζί ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών από τις δυο κοινότητες", συνέχισε ο κ. Ζεμπύλας, σημειώνοντας πως ναι με υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και εκτιμήσεις μεταξύ των κομμάτων, αλλά δεν υπάρχει κάποια διαφωνία στο να έλθουν κοντά μαθητές και εκπαιδευτικοί από τις δυο κοινότητες.
Ερωτηθείς για το θέμα της διδασκαλίας στους μαθητές της μιας κοινότητας κειμένων που γράφτηκαν από λογοτέχνες που προέρχονται από την άλλη κοινότητα, ο κ. Ζεμπύλας είπε πως αυτό είναι ένα μέτρο το οποίο έχει προτείνει η Επιτροπή, αλλά το Υπουργείο Παιδείας της Δημοκρατίας είχε ήδη εμπλουτίσει το παιδαγωγικό του υλικό με κείμενα της άλλης κοινότητας.
"Και οι δυο κοινότητες έχουν τη δέσμευση να συμπεριλάβουν τέτοια κείμενα στα εκπαιδευτικά τους συστήματα, αλλά δεν θα τους πούμε εμείς ως Τεχνική Επιτροπή ποια θα είναι αυτά. Εμείς μπορούμε να κάνουμε εισηγήσεις, αλλά δεν είναι δουλειά δική μας να λαμβάνουμε τέτοιες αποφάσεις", κατέληξε ο κ. Ζεμπύλας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










197