To Πανεπιστήμιο Νεάπολις μέλος του CSRC πρόγραμμα Horizon 2020.


Το CSRC είναι ένα πρόγραμμα Horizon 2020 που προσδοκεί να δημιουργήσει ένα Κέντρο Επιστήμης και Έρευνας για την προώθηση της καινοτόμου έρευνας και αριστείας στον τομέα της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών (STEAM). Θα επιδιώξει να ενισχύσει τη συνειδητοποίηση όλων των επιστημονικών και τεχνολογικών προσπαθειών, καθιστώντας το ένα μοναδικό ορόσημο που θα πρέπει να επισκεφθούν σπουδαστές, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες, ιδρυτές εκκίνησης, το ευρύτερο Κυπριακό κοινό και τουρίστες. Το πρόγραμμα συγκεντρώνει όλα τα ιδιωτικά και δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου μαζί με ανώτερους εταίρους από την Ευρώπη και στοχεύει στην επίτευξη της πρώτης δημιουργίας ενός Κέντρου Αριστείας στην Κύπρο, το οποίο θα περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστούς βραχίονες:

- Μια μονάδα ερευνητικού κέντρου που θα διεξάγει έρευνα κορυφαίας ποιότητας στους τομείς της εκπαίδευσης STEAM και της επιστήμης.

- Ένα επιστημονικό κέντρο ανοιχτό στο κοινό όπου μέσω της αλληλεπίδρασης με τα εκθέματα μικρά και μεγάλα θα αναπτύξει μια αγάπη και γνώση για τις περιοχές STEAM.

- ΑΚΡΟΔΕΚΤΗΣ Ακαδημία Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας για νέους ανθρώπους αφιερωμένους στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










153