Προκήρυξη Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας για εκδόσεις των ετών 2022 και 2023


Το Υφυπουργείο Πολιτισμού – Πολιτιστικές Υπηρεσίες προκηρύσσει τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις των ετών 2022 και 2023. Οι κατηγορίες στις οποίες θα απονεμηθούν τα Κρατικά Βραβεία είναι οι ακόλουθες:

  1. Ποίηση
  2. Μυθιστόρημα
  3. Διήγημα / Νουβέλα
  4. Μελέτη (μονογραφία) / Δοκίμιο για τη λογοτεχνία
  5. Βραβείο Νέου Λογοτέχνη (μέχρι 35 ετών για Ποίηση, Μυθιστόρημα, Διήγημα / Νουβέλα)
  6. Λογοτεχνία για μικρά παιδιά (Ποίηση / Πεζογραφία)
  7. Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους (Ποίηση / Πεζογραφία)
  8. Εικονογράφηση Λογοτεχνικού Βιβλίου για παιδιά και εφήβους (Ποίηση / Πεζογραφία)

Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις 2022

Υποψήφιες για βράβευση εκδόσεις του έτους 2022 είναι όσες εκδόσεις εμπίπτουν στις πιο πάνω κατηγορίες, δεδομένου ότι θα έχουν εκδοθεί από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022 και θα έχουν κατατεθεί στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2023 (ανεξάρτητα από το αν έχουν εκδοθεί στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό). Όλες οι υποψήφιες εκδόσεις θα πρέπει να φέρουν ως χρονολογία έκδοσής τους το έτος 2022. Οι συγγραφείς/ εικονογράφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις 2022, θα πρέπει να συμπληρώσουν και να καταθέσουν στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη, μαζί με τα βιβλία τους, τη σχετική Δήλωση Συγκατάθεσης (Έντυπο ΚΒΛ1).

 Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι προτρέπονται όπως ενημερωθούν για τον Κανονισμό που διέπει τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις 2022 στην ιστοσελίδα:

http://www.moec.gov.cy/politistikes_ypiresies/thesmoi_diorganoseis.html

Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις 2023

Υποψήφιες για βράβευση εκδόσεις του έτους 2023 είναι όσες εκδόσεις εμπίπτουν στις πιο πάνω κατηγορίες, δεδομένου ότι θα έχουν εκδοθεί από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 και θα έχουν κατατεθεί στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2024 (ανεξάρτητα από το αν έχουν εκδοθεί στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό). Όλες οι υποψήφιες εκδόσεις θα πρέπει να φέρουν ως χρονολογία έκδοσής τους το έτος 2023. Οι συγγραφείς/ εικονογράφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις 2023, θα πρέπει να συμπληρώσουν και να καταθέσουν στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη, μαζί με τα βιβλία τους, τη σχετική Δήλωση Συγκατάθεσης (Έντυπο ΚΒΛ1).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι παραπέμπονται στον Κανονισμό που διέπει τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις 2023 στην ιστοσελίδα:

http://www.moec.gov.cy/politistikes_ypiresies/thesmoi_diorganoseis.html




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1879