Tο Υφυπουργείο Πολιτισμού εκφράζει θλίψη για τον θάνατο του Φίλιππου Τσιμπόγλου


Το Υφυπουργείο Πολιτισμού εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο χαμό του Δρος Φίλιππου Τσιμπόγλου, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023.

Υπήρξε πρωτεργάτης στον τομέα Βιβλιοθηκών, αρχικά από τη θέση του Διευθυντή της Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Κύπρου και αργότερα ως Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη τους ως πυλώνες γνώσης και Πολιτισμού. Με την πολυσχιδή δράση του λειτούργησε καταλυτικά για τη μετάβαση της Εθνικής Βιβλιοθήκης σε μια νέα εποχή. Το έργο του αποτελεί κληροδότημα στην ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα.

Ο Φίλιππος Τσιμπόγλου γεννήθηκε το 1956 σε ένα χωριό των Φαρσάλων, σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών και πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Κατά την περίοδο 1999 μέχρι 2014 διετέλεσε Διευθυντής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου και από το 2014 μέχρι τον θάνατο του Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1186