Παρουσίαση του έργου «Φωτεινή» στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2022


Το Υφυπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης, παρουσιάζει το έργο «Φωτεινή» της Ευρυδίκης Περικλέους-Παπαδοπούλου σε παγκύπρια πρώτη, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μανναρίδου-Καρσερά. Ένα έργο που αγγίζει τους ήλους μιας τραυματισμένης ανθρωπότητας, εμπνευσμένο από τη Μικρασιατική καταστροφή. Μια τοιχογραφία των αλησμόνητων πατρίδων της Ιωνίας, μέσα από την πανδαισία των ήχων και μελωδιών που συνέθεσε ο γνωστός συνθέτης Γιώργος Καλογήρου. Παράλληλα, το έργο είναι μια ενδοσκόπηση της ανθρώπινης ψυχής, καταγράφοντας την αλγεινή εμπειρία του ξεριζωμού.

Το έργο έχει ως κεντρική θεματική τη ζωή της Φωτεινής, που καταφέρνει να διαφύγει μαζί με την κορούλα της από τη σφαγή που διαδραματίζεται στην προκυμαία της Σμύρνης, τον Αύγουστο του 1922. Μέσα από τις δραματικές συνθήκες που βιώνει σε ένα καράβι με άλλους πρόσφυγες, φτάνει στη Λάρνακα αποφασισμένη να στεριώσει στη νέα ζωή.

Ερμηνεύουν: Έρικα Μπεγέτη, Χριστιάνα Λάρκου, Χάρης Αττώνης.

Στόχος, μεταξύ άλλων, του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης είναι η κινητικότητα των καλλιτεχνών και άλλων επαγγελματιών του πολιτισμού και η διάχυση του καλλιτεχνικού τους έργου σε όλη την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το έργο παρουσιάστηκε στην Κάτω Μονή με τεράστια επιτυχία και θα παρουσιαστεί στον Πεδουλά στις 30/7 ώρα 20:00 (Γυμνάσιο Πεδουλά) και στην Άλωνα στις 6/8 ώρα 20:30 (χώρος εκδηλώσεων Κοινοτικού Συμβουλίου Άλωνας).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2047