Πρώτη συνάντηση του Γιάννη Τουμαζή με το κοινό


«Σύμπλευση με τη σύγχρονη αντίληψη που θεωρεί τον πολιτισμό τη νέα ‘Ήπια Δύναμη’» 

Την πρώτη του συνάντηση με ανθρώπους του πολιτισμού, καλλιτέχνες, δημιουργούς, εργαζόμενους στην πολιτιστική βιομηχανία αλλά και πολιτικούς και γενικά ανθρώπους που δίνουν ιδιαίτερη σημασία στον πολιτισμό είχε χθες, 7 Ιουλίου 2022, ο πρώτος Υφυπουργός Πολιτισμού της Κύπρου Δρ. Γιάννης Τουμαζής, μετά την ορκομωσία του την περασμένη Δευτέρα, 4 Ιουλίου.

Ο νέος Υφυπουργός υποδέχθηκε το κοινό, μετά από ανοικτή πρόσκληση, στον χώρο του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών, όπου στεγάζεται το νέο Υφυπουργείο.

Άνθρωποι του πνευματικού κόσμου συνεχάρησαν τον Γιάννη Τουμαζή για τον διορισμό του και ευχήθηκαν καλή δύναμη στον δύσκολο δρόμο που ανοίγεται μπροστά του στο σύντομο χρονικό διάστημα της θητείας του.

Τη δεξίωση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων προσφώνησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού Δρ Γιάννης Τουμαζής, ο οποίος τόνισε τη σημασία της ίδρυσης του Υφυπουργείου ως ενός δυνατού παράγοντα διεκδίκησης θεμάτων που αφορούν άμεσα στον πολιτισμό, όπως η επαγγελματική κατοχύρωση των εργαζομένων στην πολιτιστική βιομηχανία, η δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου στρατηγικών εταίρων και η ενίσχυση της εξωστρέφειας μέσω της ανάπτυξης και ενίσχυσης διεθνών συνεργασιών. Ο Δρ Τουμαζής στοχεύει, ακόμη, στην ενθάρρυνση της εγκατάστασης Ευρωπαϊκών δικτύων στην Κύπρο, αλλά και στην αξιοποίηση της στρατηγικής γεωγραφικής θέσης του νησιού προκειμένου να αναδειχθεί η σημασία της πολιτιστικής βιομηχανίας της Κύπρου. 

Με επίκεντρο τον άνθρωπο, τον εργάτη του πολιτισμού, τους δημιουργούς και τους παραγωγούς του Πολιτισμού, το Υφυπουργείο θα στοχεύσει στην προσέλκυση νέων επενδύσεων και ανθρώπινου κεφαλαίου, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού, αλλά κυρίως στη δημιουργία και την εδραίωση μιας δυνατής εικόνας για τη χώρα μας στο εξωτερικό, με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1472