Επίσκεψη Τουμαζή σε Παλαιχώρι, Αμίαντο και Λάνια, για προώθηση της πολιτιστικής αποκέντρωσης


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γιάννης Τουμαζής επισκέφθηκε χτες Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 τρεις ορεινές κοινότητες στο πλαίσιο της προώθησης της πολιτικής του Υφυπουργείου για πολιτιστική αποκέντρωση.

Ο κ. Τουμαζής, συνοδευόμενος από τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστα Χαμπιαούρη και την Πρόεδρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Ορεινών Περιοχών κα Σούλα Ζαβού, επισκέφθηκαν τα χωριά Παλαιχώρι, Αμίαντο και Λάνια, και συγκεκριμένα υποδομές οι οποίες προσφέρονται για πιθανές δημιουργικές συνέργειες ανάμεσα στον σύγχρονο πολιτισμό (εικαστικά, μουσική, λογοτεχνία, θέατρο, χορός περφόρμανς, κινηματογράφος), την παράδοση, την τοπική κοινωνία και τη φύση.

Οι κοινοτάρχες και άλλοι τοπικοί παράγοντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους και να συζητήσουν θέματα προώθησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μέσω των προτεραιοτήτων του Υφυπουργείου. Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε, επίσης, το σπίτι και το ατελιέ  του καλλιτέχνη John Corbridge [1935-2003] στο χωριό Λάνια, και είχε συνάντηση με τη σύζυγο του, Άντρη.

Η εξαγγελία του Υφυπουργού για πολιτιστική αποκέντρωση και δημιουργία δικτύου κέντρων φιλοξενίας καλλιτεχνών, σε όλη την Κύπρο, παίρνει σάρκα και οστά μέσω της χαρτογράφησης των πολιτιστικών υποδομών και του ανθρώπινου καλλιτεχνικού δυναμικού έξω από τα αστικά κέντρα. Στόχος του Υφυπουργείου είναι η εφαρμογή συγκεκριμένων προγραμμάτων και η υλοποίηση της πολιτικής για κέντρα καλλιτεχνών – δημιουργών σε όλη την Κύπρο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1876