Ο Τουμαζής παρέλαβε από την οικογένεια της Ρήνας Κατσελλή δωρεά εικαστικών έργων στο Υφ. Πολιτισμού


 Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υφυπουργείο Πολιτισμού συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Γιάννη Τουμαζή και της κας Δέσποινας Κατσελλή, θυγατέρας της δημιουργού και πολιτικού Ρήνας Κατσελλή, παρουσία της Αναπλ. Γενικής Διευθύντριας του Υφυπουργείου Πολιτισμού κας Αθηνάς Μιχαηλίδου και της κας Έλενας Περικλέους, Προέδρου του Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δωρεάς της οικογένειας Κατσελλή πέντε εικαστικών έργων της Ρήνας Κατσελλή στο Υφυπουργείο Πολιτισμού.

Η κα Κατσελλή ανέφερε ότι ήταν επιθυμία της μητέρας της όπως τα συγκεκριμένα έργα παραμείνουν στην Κύπρο και στην Κρατική Πινακοθήκη, αφού αποτελούν μέρος της ιστορίας του νησιού. Τα έργα, τα οποία δημιουργήθηκαν την περίοδο μεταξύ των ετών 1975 και 1979 με την τεχνική της αυγοτέμπερας και αφορούν σε θεματικές της τουρκικής εισβολής, είναι τα εξής:

  • «Ξεριζωμένη Πάναγρα», 1979
  • «Τα κακά που ήρθαν από τη θάλασσα – Κύπρος 20 Ιούλη 1974», 1976
  • «Το κλάμα των αρχαίων δέντρων – Κύπρος 1974», 1975
  • «Δεόμενος Άγγελος», 1975
  • «Τα σπίτια που είχα μου τα πήραν – Παναγία Γλυκιώτισσα Κερύνειας», 1975

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού ευχαρίστησε θερμά την κα Κατσελλή και της μετέφερε την ευγνωμοσύνη της πολιτείας για τη δωρεά αυτή. Ανακοίνωσε δε τη διοργάνωση ειδικής τελετής προς τιμή της Ρήνας Κατσελλή με αφορμή τα δύο χρόνια από τον θάνατό της.  

Τα έργα, που θα ενταχθούν στην κρατική συλλογή έργων τέχνης, θα εκτεθούν προσωρινά στο Υφυπουργείο Πολιτισμού.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1091