Ο Μ. Χατζηγιάννης στην τελετή ονοματοδοσίας του Μουσικού Σχολείου Λάρνακας σε «Μίκης Θεοδωράκης»


Το όνομα του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, αγωνιστή και κορυφαίου Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη φέρει στο εξής το Μουσικό Σχολείο Λάρνακας, ύστερα από την επίσημη τελετή ονοματοδοσίας που πραγματοποιήθηκε σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, χθες βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος, στη Λάρνακα.

Στην τελετή παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Χατζηγιάννης. Στην ομιλία του ανέφερε: «είμαι πολύ συγκινημένος από τη χθεσινή βραδιά, καθώς το πρώτο μου επίσημο βήμα ως Υφυπουργός Πολιτισμού ήταν η παρουσία μου στη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Λάρνακας εις μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη».

Ο κ. Χατζηγιάννης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το Μουσικό Σχολείο Λάρνακας δεν είναι θεσμοθετημένο με δικά του κατεξοχήν προγράμματα και δικές του εγκαταστάσεις, παρόλο που έχουν περάσει 17 χρόνια από την ίδρυσή του, γι’ αυτό και θα μεταφέρει το αίτημα στην Υπουργό Παιδείας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου έτσι ώστε το συντομότερο να γίνει το Μουσικό Σχολείο που όλοι επιθυμούν.

Η βραδιά έκλεισε με συναυλία από το Μουσικό Σχολείο Λάρνακας, το οποίο παρουσίασε σε πρώτη παγκύπρια εκτέλεση αποσπάσματα από το εμβληματικό έργο του «Canto General», σε ποίηση του Χιλιανού ποιητή Pablo Neruda, καθώς και αποσπάσματα από το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη και το «Πνευματικό Εμβατήριο» του Άγγελου Σικελιανού.

 

(ΜΒ/ΣΧ)
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


965