Σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ προσβλέπει η Υφυπουργός Πολιτισμού


*Κασσιανίδου: Θα μπορούσαμε να υπογράψουμε κάποιο μνημόνιο συνεργασίας και να ενισχυθεί η σχέση του ΤΕΠΑΚ με το Υφ. Πολιτισμού και με το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού.

*Πρύτανης Ζαφείρης: Το ΤΕΠΑΚ θεωρεί πως έχει «έναν καλό σύμμαχο για τα θέματα που θέλουμε να προωθήσουμε.

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος και προοπτικές συνεργασίας συζήτησαν σήμερα οι πρυτανικές Αρχές του ΤΕΠΑΚ με την νέα Υφυπουργό Πολιτισμού, Λίνα Κασσιανίδου, η οποία δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι προσβλέπει σε συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού.

Η κ. Κασσιανίδου συναντήθηκε το πρωί με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη και ακολούθως ξεναγήθηκε στα εργαστήρια του Τμήματος Καλών Τεχνών και του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φοιτητές και φοιτήτριες.

Η Υφυπουργός Πολιτισμού εξέφρασε την χαρά της που είχε την ευκαιρία να συζητήσει με ακαδημαϊκούς, φοιτητές και φοιτήτριες, διάφορα θέματα που τους απασχολούν και «τις δυνατότητες συνεργασίας στο μέλλον και νομίζω σε πολλά επίπεδα θα έχουμε αυτή τη συνεργασία».

Ερωτηθείσα σχετικά ανέφερε ότι «θα μπορούσαμε να υπογράψουμε κάποιο μνημόνιο συνεργασίας και να ενισχυθεί η σχέση του ΤΕΠΑΚ με το Υφυπουργείο Πολιτισμού και με το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού».

Πρόσθεσε ακόμη ότι άκουσε κάποιες ανησυχίες για την αναθεώρηση του νομοσχεδίου για το καθεστώς του καλλιτέχνη και πως «διαβεβαίωσα ότι προχωρά το νομοσχέδιο».

Σε σχέση με την πρόθεση του Υφυπουργείου για δημιουργία κάρτας νέων για πολιτιστικά δρώμενα, υπέδειξε ότι, μετά από συζήτηση με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, η ίδια κάνει δεύτερες σκέψεις για ηλικιακή επέκταση της, δηλαδή αντί για 18 με 19 χρόνων, να ισχύει για άτομα 18 μέχρι 22 χρόνων.

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, ευχαρίστησε την κ. Κασσιανίδου για το ενδιαφέρον της, λέγοντας ότι το ΤΕΠΑΚ θεωρεί πως έχει «έναν καλό σύμμαχο για τα θέματα που θέλουμε να προωθήσουμε».

«Η Υφυπουργός, ως ακαδημαϊκός, αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες μας και τις προτεραιότητες που έχουμε», προσθέτοντας ότι κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και το πώς το Πανεπιστήμιο θα μπορούσε να συμβάλει και να βοηθήσει το Υφυπουργείο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε, «συζητήσαμε τη δημιουργία ερευνητικού κέντρου στον Άγιο Θεόδωρου Αγρού, στο σπίτι του ζωγράφου Αδαμάντιου Διαμαντή, και τον τρόπο που το Υφυπουργείο θα μπορούσε να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση».

Επίσης, συνέχισε, συζητήθηκαν κάποια προβλήματα που εντοπίζει το Πανεπιστήμιο σε σχέση με «την εισδοχή φοιτητών στα Τμήματα Τεχνών και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου μας, κάτω από τη Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, και κάποιους διαφορετικούς τρόπους εισδοχής που θέλουμε να εξετάσουμε με το Υπουργείο Παιδείας και πώς θα μπορούσε να μας βοηθήσει το Υφυπουργείο».

Ο καθηγητής Ζαφείρης ανέφερε ακόμη ότι συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας Τμήματος Παραστατικών Τεχνών «που προωθούμε τον τελευταίο χρόνο μέσα από μελέτη» αλλά και το πώς το ΤΕΠΑΚ θα μπορούσε να βοηθήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα μουσεία.

Ερωτηθείς εξάλλου για το νέο κτίριο του Τμήματος Καλών Τεχνών, οι κατασκευαστικές εργασίες του οποίου βρίσκονται σε εξέλιξη, δήλωσε πως αυτό θα είναι έτοιμο τον Νοέμβριο του 2024 και θα περιλαμβάνει εργαστήρια και εκθεσιακούς χώρους, ενώ θα δώσει την ευκαιρία εισδοχής περισσότερου αριθμού φοιτητών/τριών, καθώς σήμερα οι χώροι είναι περιορισμένοι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Comments (0)

Add a new comment:Newsletter


823