Διευκρινισεις ΥΠΠΑΝ για τη λειτουργία των Αθλητικών Σχολείων


Αναφορικά με δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο, τα οποία αναφέρονται στις διαδικασίες πρόσληψης προπονητών στα Αθλητικά Σχολεία, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) επισημαίνει ότι:

Συμμερίζεται πλήρως τις ανησυχίες των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/τριών των Αθλητικών Σχολείων, αλλά πολύ περισσότερο τις ανησυχίες των μαθητών/τριών μας και διαβεβαιώνει ότι γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την έναρξη των προπονήσεων το συντομότερο δυνατόν.

Όσον αφορά στους λόγους που οδήγησαν στην καθυστέρηση στη στελέχωση στα εν λόγω σχολεία, επισημαίνεται ότι αυτή οφείλεται:

  • στην αλλαγή στη διαδικασία πρόσληψης των προπονητών/τριών και στη χρονοβόρα διαδικασία που απαιτείται για προκήρυξη θέσεων αγοράς υπηρεσιών, καθώς και
  • στην αναμονή για ολοκλήρωση των εγγραφών, ώστε στελεχωθούν τα σχολεία ανάλογα με τις ανάγκες που θα προέκυπταν στη βάση των εγγραφών, για την αποφυγή άσκοπης σπατάλης δημόσιου χρήματος.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί και η Επιτροπή Δημοσίων Συμβάσεων ανακοίνωσε τα προκαταρτικά αποτελέσματα.

Αναφορικά με την ανάθεση προσφορών για τα λεωφορεία, επισημαίνεται ότι η όλη διαδικασία έχει επίσης ολοκληρωθεί και τα λεωφορεία θα είναι έγκαιρα διαθέσιμα.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι το Γραφείο Φυσικής Αγωγής σε συνεννόηση με τους συντονιστές των Αθλητικών Σχολείων έχουν εκπονήσει πρόγραμμα εξειδικευμένης και δημιουργικής διάθεσης του χρόνου των μαθητών/τριών των Αθλητικών Σχολείων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις από αναγνωρισμένους επιστήμονες σε σημαντικά θέματα που θεωρούνται απαραίτητα για την ανέλιξη των πρωταθλητών/τριών μας.

Οι διαλέξεις αφορούν στα πιο κάτω θέματα:

  • Συμπληρώματα Διατροφής,
  • Διατροφή και Αθλητής,
  • Αθλητικοί Τραυματισμοί,
  • Υπερκόπωση, Αναγνώριση, Αντιμετώπιση και Πρόληψη,
  • Διαλέξεις από γνωστούς Πρωταθλητές κ.λπ.

Το ΥΠΠΑΝ διαβεβαιώνει ότι διαχειρίζεται το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΙΠ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1288