UCLAN Cyprus: Έναρξη Εργασιών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+


Tο διετές πρόγραμμα «Ενσωμάτωση αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στην επιχειρηματική εκπαίδευση στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» (INSPIRE) εμπίπτει στο Erasmus+ (KA2) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρηματοδοτεί έργα για τη συνεργασία με σκοπό την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε εταίρους από τέσσερις χώρες: το αθλητικό σχολείο «57 Sports School "Saint Naum Ohridski» (Βουλγαρία) το οποίο και συντονίζει το πρόγραμμα· το University of Central Lancashire Cyprus (Κύπρος)· το Tekirdag Namik Kemal Universitesi (Τουρκία), τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων (Ελλάδα)· το Mugla Il Milli Egitim Mudurlugu (Τουρκία) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ποιότητας OOD (Βουλγαρία).

Το INSPIRE είναι επομένως μια κοινή πρωτοβουλία ενός αθλητικού σχολείου, δύο πανεπιστημίων, δύο δημόσιων αρχών που είναι υπεύθυνες για την εκπαίδευση και ενός ιδιωτικού οργανισμού που προωθεί την επιχειρηματική μάθηση και τη σύνδεση μεταξύ εκπαίδευσης και επιχειρήσεων. Η έναρξη των εργασιών του INSPIRE που πραγματοποιήθηκε (διαδικτυακά) στις 7 Ιανουαρίου 2021 έδωσε στους εταίρους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τους οργανισμούς τους και να αποσαφηνίσουν τις δραστηριότητες και τα παραδοτέα του έργου.

Με την ολοκλήρωσή του, το INSPIRE στοχεύει να δημιουργήσει ένα εξωσχολικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης για την επιχειρηματικότητα που βασίζεται στον αθλητισμό, συνοδευόμενο από ένα WebQuests Toolkit καθώς και συγκεκριμένες μεθοδολογικές οδηγίες για τους εκπαιδευτικούς.

Το University of Central Lancashire Cyprus εκπροσωπείται με τρείς ακαδημαϊκούς από τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων με εμπειρία στη διαχείριση του αθλητισμού (Δρ. Χρήστος Αναγνωστόπουλος) και την επιχειρηματικότητα (Δρ. Φάνος Τεκέλας και Καθηγητής Πανίκκος Πουτζιούρης). Ο επικεφαλής του INSPIRE για την ομάδα του University of Central Lancashire Cyprus, Επίκουρος Καθηγητής Χρήστος Αναγνωστόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την εναρκτήρια συνάντηση:

«Η χρήση των αξιών και των ιδιοσυγκρασιακών χαρακτηριστικών του αθλητισμού είναι συχνά ένας έξυπνος και αποτελεσματικός τρόπος για να εμπνεύσει τη νέα γενιά να σκεφτεί επιχειρηματικά. Αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει το INSPIRE. Ταιριάζει απόλυτα όχι μόνο με το όραμα του Πανεπιστημίου μας, αλλά και με τα μέτρα επιτυχίας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων που εστιάζουν στην απασχολησιμότητα των αποφοίτων μας, συμβάλλοντας έτσι στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










586