Πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης από το Πανεπ. Κύπρου για επιλογή του σωστού φωτοβολταϊκού


    Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε άτομα που τους ενδιαφέρει να ενημερωθούν για το θέμα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος σε οικίες, επιχειρήσεις και τεμάχια γης (φωτοβολταϊκά πάρκα). Μέσω του προγράμματος, οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα λάβουν πολύτιμες συμβουλές, κατευθύνσεις και μυστικά για την επιλογή ενός σωστού, αξιόπιστου και τεχνολογικά προηγμένου φωτοβολταϊκού εξοπλισμού που περιλαμβάνει φωτοβολταϊκά πλαίσια, μετατροπείς ισχύος/αντιστροφείς, ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, προστασία του φωτοβολταϊκού συστήματος από τα πουλιά, προστασία της μόνωσης της οροφής, καθώς και υπηρεσίες τηλεμετρίας, απομακρυσμένης παρακολούθησης, συντήρησης και λειτουργίας του φωτοβολταϊκού συστήματος.

Περαιτέρω, θα ενημερωθούν για το τί περιλαμβάνει μια σωστή μελέτη διαστασιολόγησης ενός φωτοβολταϊκού συστήματος, καθώς και πώς επιτυγχάνεται η κάλυψη όλων των ενεργειακών αναγκών ενός υποστατικού με την επιλογή των σωστών τεχνολογιών βελτιστοποίησης της παραγωγής του φωτοβολταϊκού συστήματος. Πρόσθετα, οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα τύχουν σχετικής ενημέρωσης για καινούργια προγράμματα χρηματοδότησης και κρατικής επιδότησης των φωτοβολταϊκών συστημάτων, που θα τους επιτρέψουν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκό σύστημα με μηδενικό αρχικό κόστος. Τέλος, το ακροατήριο θα ενημερωθεί για την απελευθερωμένη αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας και την πλατφόρμα EnergyXchange, η οποία θα διευκολύνει τη μετάβαση στην απελευθερωμένη ανταγωνιστική αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας. Η κοινοπραξία της πλατφόρμας συντονίζεται από την Eletoyia Photovoltaics (www.eletoyia.com), ενώ το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η EUROCY Innovation Ltd συμμετέχουν ως συνεργαζόμενοι φορείς.

Διδάσκων: Δρ. Γιάννης Τοφής, Κέντρο Aριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «ΚΟΙΟΣ» της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου

Ο Δρ Γιάννης Τοφής είναι συνεργαζόμενος ερευνητής στο Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «ΚΟΙΟΣ» της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Eletoyia Photovoltaics. Είναι μηχανικός, ερευνητής και κατά συρροή επιχειρηματίας, με βασικούς τομείς ενασχόλησής του τα έξυπνα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, τη μαζική φιλοξενία φωτοβολταϊκών συστημάτων, τα χρηματιστήρια ενέργειας και τις τεχνολογίες αιχμής στον τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών. Είναι κάτοχος διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, του MSc Telecommunications από το University College London (UCL) και διδακτορικού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Διάρκεια προγράμματος: 1 ώρα

Γλώσσα & τρόπος διεξαγωγής: Προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα & με εξ αποστάσεως παρακολούθηση

Πότε: Μία συνεδρία στις 27/04/2022, από τις 18:00-19:00

Ποιοι μπορούν να το παρακολουθήσουν: όλες/όλοι, απόφοιτες/τοι και μη

Εγγραφές: https://www.ucy.ac.cy/alumni/el/our-services/ife-long-learning

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, ενώ υπάρχουν τέλη συμμετοχής. Για όλα τα προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης απονέμεται στις συμμετέχουσες και στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης. Για να αποκτήσει κάποιος το πιστοποιητικό παρακολούθησης, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του σεμιναρίου. Εκτός από το πιστοποιητικό παρακολούθησης, στις φοιτήτριες και στους φοιτητές δίνεται, παράλληλα, και η δυνατότητα διεκδίκησης πιστωτικών μονάδων ECTS.

 

Πληροφορίες: Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων, Τ.: 22894356 (ώρες γραφείου), Ε.: alumni@ucy.ac.cy

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2347