Παρουσίαση του Σχεδίου Ισότητας ΤΕΠΑΚ 2022-2024


 Ο σχεδιασμός του Σχεδίου Ισότητας στοχεύει στη δέσμευση του Πανεπιστήμιου σε μια δυναμική και καινοτόμο κουλτούρα με βάση την ισότητα, ποικιλομορφία και συμπερίληψη.

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο “Συμπεριληπτικό μέλλον για όλ@-Παρουσίαση του Σχεδίου Ισότητας ΤΕΠΑΚ 2022-2024”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, στις 17:00. 

Ο σχεδιασμός του Σχεδίου Ισότητας στοχεύει στη δέσμευση του Πανεπιστήμιου σε μια δυναμική και καινοτόμο κουλτούρα με βάση την ισότητα, ποικιλομορφία και συμπερίληψη.

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου μέσω της υλοποίησης του Σχεδίου Ισότητας (2022-2024) λαμβάνει ενεργό θέση στην καταπολέμηση διατομεακών ανισοτήτων και στερεοτύπων που αναπαράγονται στη βάση αλληλένδετων πτυχών - το φύλο, τη φυλή, την ηλικία, την αν/ικανότητα, τη σεξουαλικότητα, την κοινωνικό-οικονομική κατάσταση - με στόχο τη διάδοση γνώσης, και προώθησης υφιστάμενων και θεσμοθέτηση νέων πολίτικων για τη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού εργασιακού και μαθησιακού περιβάλλοντος.  

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί η Επίτροπος Ισότητας, κα. Ιωσηφίνα Αντωνίου και θα απευθύνει χαιρετισμό.  Η εκδήλωση οργανώνεται από την έργο Gender-SMART, σε συνδιοργάνωση με την Επιτροπή Ισότητας του ΤΕΠΑΚ και το έργο EUT+.  

Στην παρουσίαση, τα μέλη της κοινότητας του ΤΕΠΑΚ, προσωπικό, φοιτητές/τριες και η ευρύτερη κοινωνία, θα ενημερωθούν για τους κύριους πυλώνες και δράσεις που περιλαμβάνει το Σχέδιο, καθώς και για τις αρμοδιότητες και ευθύνες του κάθε φορέα υλοποίησης.  

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:  

  • Χαιρετισμό από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθ. Παναγιώτη Ζαφείρη  
  • Χαιρετισμό από την Επίτροπο Ισότητας, κα. Ιωσηφίνα Αντωνίου  
  • Παρουσίαση του Σχεδίου Ισότητας από την ομάδα έργου Gender-SMART & EUt+    (κα. Παναγιώτα Πολυκάρπου & Δρ. Ελένη Πασιά)  
  • Υπογραφή Σχεδίου Ισότητας από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου (Καθ. Παναγιώτη Ζαφείρη) & Πρόεδρο Συμβουλίου (κ. Χρίστο Χωματά) 
  • Κλείσιμο & Ευχαριστίες

Θα ακολουθήσει δεξίωση. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα, στo Αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης», Κτήριο «Ανδρέας Θεμιστοκλέους» του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, προσβάσιμο για αμαξίδια.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 7 Οκτωβρίου στο email: [email protected].

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 99426929/99380646. 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


759