Έναρξη λειτουργίας Προαιρετικών Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και Ειδικών Σχολείων


- Διευθυντές/Διευθύντριες Προαιρετικών

Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων,

Νηπιαγωγείων και Ειδικών Σχολείων

Θέμα: Έναρξη λειτουργάς Προαιρετικών Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και Ειδικών Σχολείων (ΠΟΔΣ/ΠΟΝ/ΠΟΕΕ)

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020 ευχόμαστε στο διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό, στα παιδιά και στους γονείς των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων καλή, δημιουργική και παραγωγική χρονιά.

1.  Γενικές πληροφορίες

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν ως Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία 130 Δημοτικά Σχολεία (ΠΟΔΣ), 7 Ειδικά Σχολεία (ΠΟΕΣ) και 57 Δημόσια Νηπιαγωγεία (ΠΟΝ). Τα πιο πάνω σχολεία θα λειτουργούν και τις πέντε μέρες της εβδομάδας, από την Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2019 μέχρι και την Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020.

Δικαίωμα φοίτησης έχουν όλα τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο σας τη σχολική χρονιά 2019-2020 (για τα Δημόσια Νηπιαγωγεία τα παιδιά όλων των ηλικιών, για τα Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία τα παιδιά όλων των τάξεων Α'-Στ').

Όλες οι σχετικές πληροφορίες για τη λειτουργία του θεσμού, θα ακολουθήσουν με κάθε λεπτομέρεια στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου σας. Παράλληλα, μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), στον πιο κάτω σύνδεσμο: http://www.moec.aov.cy/dde/proarams/proairetiko.oloimero/index.html

2.  Διδακτικό προσωπικό

Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από διορισμένους και αδιόριστους εκπαιδευτικούς, με αγορά υπηρεσιών, όπως και κατά την περσινή σχολική χρονιά.

2.1. Διορισμένοι Εκπαιδευτικοί

2.1.1. Για εκπαιδευτικούς λόγους και για να διασφαλιστεί η συνέχεια και σύνδεση του προγράμματος της Πρωινής με την Απογευματινή Ζώνη (Ολοήμερο), απαιτείται η απασχόληση αριθμού διορισμένων εκπαιδευτικών που εργάζονται στα συγκεκριμένα σχολεία.

*Τονίζεται ότι, στα Προαιρετικά Ολοήμερα Ειδικά Σχολεία ΔΕΝ γίνονται αντικαταστάσεις από άτομα διαφορετικής ειδικότητας (π.χ. εάν πρόκειται να απουσιάσει ένας/μία εκπαιδευτικός Λογοθεραπείας, θα πρέπει να τον/την αντικαταστήσει συνάδελφος της ίδιας ειδικότητας).

*Οι διορισμένοι εκπαιδευτικοί Ειδικής Εκπαίδευσης που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε Προαιρετικά Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία, μπορούν να απασχοληθούν μόνο στην ώρα της σίτισης και της κατ' οίκον εργασίας.

Δικαίωμα απασχόλησης στα ΠΟΣ έχουν οι μόνιμοι, μόνιμοι επί δοκιμασία, αορίστου χρόνου και συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι/ες έχουν ως έδρα τους το συγκεκριμένο Προαιρετικό Ολοήμερο Σχολείο.

Μπορούν να απασχοληθούν μέχρι 4 περιόδους εβδομαδιαίως (διοίκηση, σίτιση ή διδασκαλία) και μέχρι 10 περιόδους ευθύνης διεύθυνσης, ανάλογα με το ιδιαίτερο πρόγραμμα του σχολείου και τις προτιμήσεις των διορισμένων εκπαιδευτικών.

Νοείται ότι για τους/τις διορισμένους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι/ες θα απασχοληθούν στα ΠΟΣ, θα εξασφαλιστεί σχετική άδεια ιδιωτικής απασχόλησης από την Αναπλ. Γενική Διευθύντρια του ΥΠΠΑΝ, διαδικασία την οποία θα προωθήσει το Γραφείο Ολοήμερων Σχολείων.

2.1.2. Κριτήρια ανάθεσης για διορισμένους εκπαιδευτικούς, με την πιο κάτω σειρά προτεραιότητας, που έχουν ως έδρα τους το συγκεκριμένο σχολείο:

-  Ο/Η Διευθυντής/τρια του σχολείου.

-  Βοηθός Διευθυντής/τρια, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας στη θέση.

-  Μόνιμος/η εκπαιδευτικός, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας.

-  Μόνιμος/η επί δοκιμασία εκπαιδευτικός, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας.

-  Εκπαιδευτικός αορίστου χρόνου, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας.

-  Συμβασιούχος εκπαιδευτικός ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας.

2.1.3 Καλείστε όπως ενημερώσετε το προσωπικό του σχολείου σας, ώστε όσοι/ες από τους/τις πιο πάνω κατηγορίες εκπαιδευτικών επιθυμούν να απασχοληθούν στα ΠΟΣ, μέχρι τις 12/9/19, να υποβάλουν αίτηση μέσω του ηλεκτρονικού συνδέσμου, ο οποίος έχει αποσταλεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου.

2.2. Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί

Το υπόλοιπο προσωπικό θα καλυφθεί από αδιόριστους εκπαιδευτικούς, βάσει του τελικού μητρώου Αγοράς Υπηρεσιών, με φθίνουσα σειρά κατάταξης, με βάση τη μοριοδότηση. Οι αδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί θα απασχοληθούν σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, με μέγιστο αριθμό τις 10 περιόδους (σίτιση και διδασκαλία) και υποχρεωτικά αριθμό περιόδων ευθύνης διεύθυνσης εβδομαδιαίως, ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες στελέχωσης του κάθε ΠΟΣ, με γνώμονα τη σταθερότητα του προσωπικού ανά ομάδα/τμήμα παιδιών.

3. Διοίκηση και Ευθύνη Διεύθυνσης

3.1.1. Διοίκηση του Απογευματινού Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου

Τη διοίκηση του απογευματινού προγράμματος αναλαμβάνει ο/η Διευθύνων/ουσα. Καθήκοντα Διευθύνοντα/ουσας, μπορούν να ασκήσουν οι εκπαιδευτικοί, με την πιο κάτω σειρά προτεραιότητας:

-  Ο/η Διευθυντής/τρια του σχολείου.

-  Ο/η Βοηθός Διευθυντής/τρια, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας στη θέση.

-   Άλλο μέλος του διδακτικού προσωπικού (μόνιμοι, μόνιμοι επί δοκιμασία, αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι) ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας.

-  Αδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί.

Ο εβδομαδιαίος διοικητικός χρόνος για κάθε Προαιρετικό Ολοήμερο Δημοτικό ή Ειδικό Σχολείο παραχωρείται ως ακολούθως:

α) Για ολοήμερα σχολεία μέχρι 30 παιδιά: 2 περίοδοι β) Για ολοήμερα σχολεία από 31 - 60 παιδιά: 3 περίοδοι γ) Για ολοήμερα σχολεία με 61 παιδιά και άνω: 4 περίοδοι

Ο εβδομαδιαίος διοικητικός χρόνος για κάθε Προαιρετικό Ολοήμερο Νηπιαγωγείο παραχωρείται ως ακολούθως:

α) Για ολοήμερα νηπιαγωγεία με ένα τμήμα: 2 περίοδοι

β) Για ολοήμερα νηπιαγωγεία με δύο τμήματα και άνω: 3 περίοδοι

3.1.2. Ευθύνη Διεύθυνσης

Ανά πάσα στιγμή, μεταξύ των ωρών 13:05 - 16:00 θα έχει φυσική παρουσία στο σχολείο ένας/μία εκπαιδευτικός, ο/η οποίος/α θα ασκεί καθήκοντα Ευθύνης Διεύθυνσης. Οι εκπαιδευτικοί που θα αναλαμβάνουν την Ευθύνη Διεύθυνσης, θα μεριμνούν για την ασφάλεια στον χώρο του σχολείου, εύρυθμη λειτουργία του ΠΟΣ και θα βρίσκονται ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι, για να χειριστούν θέματα ασφάλειας ή άλλων έκτακτων συμβάντων ή θα αντικαθιστούν τον/την εκπαιδευτικό που διδάσκει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Η ώρα ευθύνης διεύθυνσης που παραχωρείται σε εκπαιδευτικό ΔΕΝ πρέπει να συμπίπτει με την ώρα διδασκαλίας ή σίτισης.

4.  Παιδονομία

Η παιδονομία την ώρα του διαλείμματος (15:05-15:20) είναι κοινή ευθύνη όλων των εκπαιδευτικών που απασχολούνται την 3η (14:25-15:05) και την 4η (15:20-16:00) περίοδο. Έχουν την ευθύνη για την παιδονομία, χωρίς επιπρόσθετη αμοιβή, σύμφωνα και με τη σχετική προκήρυξη αγοράς υπηρεσιών.

5.  Αμοιβή μόνιμων και αδιόριστων εκπαιδευτικών

Το ύψος της αμοιβής για τις υπηρεσίες που περιλαμβάνει η Σύμβαση, ανά χρονική περίοδο μαθήματος (διάρκειας 40'), καθορίζεται ως ακολούθως:

  • Για την περίοδο σίτισης 40 λεπτών € 19,53
  • Για την περίοδο διδασκαλίας 40 λεπτών €21, 96
  • Για τη διοίκηση 40 λεπτών €21, 96
  • Για την ευθύνη διεύθυνσης, για κάθε περίοδο 40' λεπτών €4,88

    6.   Ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν οι Διευθυντές/τριες των σχολείων τα οποία λειτουργούν ως ΠΟΔΣ, ΠΟΝ και ΠΟΕΕ.

6.1.  Στις 9 Σεπτεμβρίου 2019, καλείστε όπως συμπληρώσετε την επισυναπτόμενη έγκριση εγγραφής (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 'Α') και την αποστείλετε στους γονείς των παιδιών τα οποία τον Απρίλιο/Μάιο 2019 είχαν επιβεβαιώσει την εγγραφή τους για φοίτηση στο ΠΟΣ, ώστε να ενημερώσουν το σχολείο, μέχρι την Πέμπτη, 12/9/19 αν το ενδιαφέρον τους για φοίτηση παραμένει.

Ταυτόχρονα, παρακαλείστε όπως, δώσετε το δικαίωμα στα παιδιά τα οποία έχουν εγγραφεί στο σχολείο σας, μεταξύ της περιόδου Μαΐου - Σεπτεμβρίου 2019, να εγγραφούν στο πΟς, αν βεβαίως το επιθυμούν.

6.2.  Με βάση τις οδηγίες που θα βρείτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου σας, καλείστε όπως προβείτε στις πιο κάτω ενέργειες:

-Να καταχωρήσετε στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο τον αριθμό των εγγραφών των παιδιών (το αργότερο μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2019).

-Να συμπληρώσετε, όλα τα πεδία του Φύλλου Εργασίας Α, στο Ηλεκτρονικό Αρχείο: (ονομαστικό κατάλογο των παιδιών, την τάξη και την ώρα αποχώρησής τους (15:05 ή 16:00). Στη στήλη δίπλα από την τάξη του παιδιού να δηλώσετε τα παιδιά στα οποία η Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης έχει ήδη εγκρίνει Σχολικό/ή Συνοδό κατά τη φετινή σχολική χρονιά (τα συγκεκριμένα παιδιά στηρίζονται είτε αποκλειστικά είτε μερικώς με Σχολικό/ή Συνοδό). Στη συνέχεια να το αποστείλετε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των Ολοήμερων Σχολείων, μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2019.

• Σε περίπτωση που, με την έναρξη ή μετά την έναρξη λειτουργίας του ΠΟΣ, παρουσιάζονται νέες αιτήσεις για εγγραφές παιδιών, και νοουμένου ότι δεν επηρεάζεται ο αριθμός των ομάδων / περιόδων και ούτε απαιτείται επιπρόσθετο προσωπικό

(εκπαιδευτικό ή σχολικό/ή συνοδό), οι Διευθυντές/τριες μπορούν να εγκρίνουν τη φοίτηση των παιδιών αυτών στο Ολοήμερο Σχολείο.

-  Να ενημερώσετε τους διορισμένους (μόνιμους, μόνιμους επί δοκιμασία, αορίστου χρόνου και συμβασιούχους) εκπαιδευτικούς, να υποβάλουν αιτήσεις ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο, ο οποίος έχει αποσταλεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου. Οι αιτήσεις μέσω του ηλεκτρονικού συνδέσμου θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου 2p19.

6.3.  Καλείστε στη συνέχεια όπως, ενημερώσετε την οικεία Σχολική Εφορεία:

-   Για την έναρξη του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου, έτσι ώστε να μεριμνήσει για τις ανάγκες του σχολείου.

-   Για την υποχρέωση αποστολής του ηλεκτρονικού εντύπου Υ.Π.Π. Ο.Σ.Υ.1, αν δεν έχει ήδη σταλεί, που αφορούσε στην περσινή σχολική χρονιά 2018-2019, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Γραφείου Ολοήμερων Σχολείων καθώς και την αποστολή του ίδιου εντύπου, υπογεγραμμένο, ταχυδρομικώς στο πιο πάνω γραφείο.

6.4.  Σίτιση παιδιών

6.4.1 Παρακαλείστε όπως συγκαλέσετε τη Συμβουλευτική Επιτροπή, της οποίας μέλη είναι δύο εκπρόσωποι του Διδακτικού Προσωπικού (Διευθυντής/ντρια και ένας/μία δάσκαλος/α), δύο εκπρόσωποι του Συνδέσμου Γονέων και ένας/μία εκπρόσωπος της Σχολικής Εφορείας) για την επιλογή των άπορων παιδιών, όπως πιο κάτω:

α) Όλα τα παιδιά των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες είναι λήπτες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, επισυνάπτοντας πρόσφατο πιστοποιητικό (να έχει εκδοθεί εντός του 2019).

β) Αριθμό παιδιών, ανάλογα με τον τύπο του ΠΟΣ όπως αναφέρετε πιο κάτω, τα οποία να προέρχονται από (α)πολύτεκνες οικογένειες, (β) μονογονεϊκές οικογένειες, (γ) οικογένειες με διαζευγμένους γονείς, (δ) παιδιά αναπήρων και (ε) δυσπραγούσες οικογένειες.

Αριθμός παιδιών που φοιτούν στο ΠΟΔΣ, ΠΟΝ ή ΠΟΕΕ

Ανώτατος αριθμός άπορων παιδιών

Μέχρι 25 παιδιά

Μέχρι 1 παιδί

Από 26-75 παιδιά

Μέχρι 2 παιδιά

Από 76 και άνω

Μέχρι 3 παιδιά

Το ποσό επιχορήγησης για τα πιο πάνω παιδιά ανέρχεται, όπως και κατά την περσινή σχολική χρονιά, στα €321,00, το οποίο και θα αποσταλεί προς την οικεία Σχολική Εφορεία. Το υπόλοιπο ποσό για τη σίτιση θα πρέπει να πληρωθεί από τον γονέα ή κηδεμόνα του παιδιού, σε συνεννόηση με τον Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου.

6.4.2. Παρακαλείστε επίσης όπως, ενημερώσετε τον Σύνδεσμο Γονέων του Σχολείου σας για την έναρξη του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου, έτσι ώστε να μεριμνήσει για την προμήθεια φαγητού και τη σίτιση των παιδιών. Τα έξοδα για τη σίτιση αναλαμβάνουν πλήρως οι γονείς των παιδιών και όλες τις αναγκαίες διευθετήσεις για την προμήθεια ή παρασκευή του γεύματος αναλαμβάνει ο Σύνδεσμος Γονέων. Το είδος του φαγητού και το πρόγραμμα σίτισης θα πρέπει να είναι σύμφωνο με τη σχετική εγκύκλιο, ypp 5570, ημερ. 21/3/17.

Παρακαλείστε επίσης όπως παραδώσετε την πιο πάνω εγκύκλιο στους Συνδέσμους Γονέων για ενημέρωση. Τονίζεται ότι η σίτιση μέσω του προγράμματος αυτού είναι βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των παιδιών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Σχολείο.

6.4.3 Δημιουργία νέων μαγειρείων σε ΠΟΣ

Έχει διαπιστωθεί ότι η ετοιμασία φαγητού στον σχολικό χώρο παρουσιάζει αρκετά πλεονεκτήματα, όπως:

-   Τα παιδιά έχουν ζεστό φαγητό με μείωση των πιθανοτήτων για αλλοίωσή του.

-   Παρασκευάζεται τόση ποσότητα φαγητού όση είναι αναγκαία για να καταναλώνεται και να αποφεύγεται η σπατάλη. Παράλληλα, δίνεται το μήνυμα στα παιδιά ότι δεν πρέπει να γίνεται σπατάλη του φαγητού και να καταλήγει στα σκουπίδια.

-   Είναι πολύ πιθανόν το κόστος του φαγητού να είναι μειωμένο.

Η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης θα μελετήσει το ενδεχόμενο ικανοποίησης αιτημάτων Διευθυντών/τριών σχολείων για επιχορήγηση δημιουργίας νέων μαγειρείων. Για τον πιο πάνω σκοπό, σε περίπτωση που υπάρχουν οι διαθέσιμοι χώροι στο σχολείο και δεν δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου, παρακαλείστε όπως μεταφέρετε στον Σύνδεσμο Γονέων και την οικεία Σχολική Εφορεία το ενδεχόμενο επιχορήγησης για τη δημιουργία νέου μαγειρείου στο σχολείο. Σε περίπτωση ενδιαφέροντος από όλους τους εμπλεκομένους, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε γραπτώς το Γραφείο Ολοήμερων Σχολείων.

6.4.4 Καλείστε επίσης όπως, δώσετε σχετικές οδηγίες στο Γραμματειακό Προσωπικό του Σχολείου ώστε, σύμφωνα και με τα καθήκοντά τους, να αναλάβουν τη διεκπεραίωση είσπραξης του σχετικού ποσού σίτισης από τα παιδιά που φοιτούν στο Ολοήμερο Σχολείο, καθώς και για τη διαδικασία απευθείας παράδοσης του ποσού αυτού στον Σύνδεσμο Γονέων του Σχολείου.

6.5. Σχολικές/οί βοηθοί στα Προαιρετικά Ολοήμερα Νηπιαγωγεία

Για τη λειτουργία του θεσμού του ΠΟΝ είναι απαραίτητη η εργοδότηση σχολικών βοηθών, οι οποίοι/ες θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του κάθε ΠΟΝ.

(α) Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον/την πρωινή σχολικό/ή βοηθό, η οικεία Σχολική Εφορεία θα πρέπει να προχωρήσει στην πρόσληψη νέου ατόμου (άτομα που εργάστηκαν την προηγούμενη ή τις προηγούμενες σχολικές χρονιές προηγούνται των άλλων). (β) Οι Σχολικοί/ές Βοηθοί που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του πΟν μπορούν να εργάζονται από δύο μέχρι τέσσερις ώρες ημερησίως, ανάλογα με τις ανάγκες της απογευματινής ζώνης του ολοήμερου νηπιαγωγείου.

(γ) Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες τις ανάγκες του ολοήμερου νηπιαγωγείου θα εξυπηρετούν οι σχολικοί/ές βοηθοί που εργοδοτούνται και κατά την πρωινή λειτουργία του νηπιαγωγείου, οι εν λόγω σχολικοί/ές βοηθοί θα αμείβονται μόνο για τις επιπλέον ώρες που θα παρατείνεται η εργασία τους χωρίς αυτή να υπερβαίνει τις δυόμιση (2 1/2) ώρες ημερησίως. (δ) Στα ΠΟΝ, στα οποία λειτουργούν μέχρι δύο ομάδες, εργοδοτείται μία/ένας σχολική/ός βοηθός, ενώ στα ΠΟΝ στα οποία λειτουργούν τρεις ή τέσσερις ομάδες εργοδοτούνται δύο σχολικοί/ές βοηθοί, με ανάλογες ώρες εργασίας ημερησίως.

(ε) Με βάση σχετική εγκύκλιο του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, η αντιμισθία για την εργοδότηση των σχολικών βοηθών που θα εργαστούν για πρώτη φορά στο ολοήμερο νηπιαγωγείο ανέρχεται στα €5,1190 (μικτά) την ώρα (αρχικό ωρομίσθιο της κλίμακας Ε2 κατά την 1.1.2019). Η αντιμισθία για τις σχολικούς/ές βοηθούς, οι οποίες/οι έχουν συμπληρώσει 24 μήνες συνολικής απασχόλησης στη θέση αυτή, ανέρχεται στα €5,6878 (μικτά) την ώρα.

Αναφορικά με την εργοδότηση της/του σχολικού βοηθού στο ΠΟΝ, θα πρέπει να συμπληρωθεί κατάλληλα το επισυναπτόμενο έντυπο (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 'Β') και να αποσταλεί στο email: mtheodorou@moec.qov.cv υπόψη κας Μαρίας Θεοδώρου, μέχρι την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019.

7.    Μετά την στελέχωση των ΠΟΣ, παρακαλείστε όπως παραδώστε στον/στη Διευθύνοντα/ουσα του ΠΟΣ ονομαστικό κατάλογο παιδιών που θα φοιτήσουν στο ΠΟΣ και παράλληλα παράσχετε σε αυτούς/ές κάθε δυνατή βοήθεια.

8.   Αποστολή συμπληρωματικών στοιχείων μετά την έναρξη λειτουργίας του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου.

Μετά την έναρξη λειτουργίας του ΠΟΣ, καλείστε όπως υποβάλλετε εκ νέου το Ηλεκτρονικό Αρχείο, το οποίο έχετε αποστείλει στις 12/9/19, καταχωρώντας στο Φύλλο Εργασίας Β, τα συμπληρωματικά στοιχεία που απαιτούνται:

α. Τον τελικό ονομαστικό κατάλογο παιδιών που φοιτούν στο ΠΟΣ, τα ονόματα των παιδιών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που στηρίζονται από Σχολικό/ή Συνοδό και τα στοιχεία των σχολικών συνοδών που τα στηρίζουν.

β. Τα ονόματα των δικαιούχων παιδιών που οι οικογένειες τους είναι λήπτες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ), συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα σχετικά πεδία. γ. Τα ονόματα των άπορων παιδιών που έχουν επιλεγεί από τη Συμβουλευτική Επιτροπή. Παρακαλούμε όπως οι πιο πάνω ενέργειες ολοκληρωθούν μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2019.

Τα σχετικά πιστοποιητικά (ΕΕΕ) να αποσταλούν, μόνο ταχυδρομικώς, στο Γραφείο Ολοήμερων Σχολείων (Γραφείο 346Γ), μέχρι την Παρασκευή, 18/10/2019.

Τονίζεται ότι εκπρόθεσμα αιτήματα δεν θα γίνονται δεκτά, γιατί οδηγούν σε καθυστέρηση της εξέτασης των δικαιολογητικών και κατά συνέπεια στο έμβασμα των επιχορηγήσεων.

8.  Τόσο οι Οικείοι/ες ΕΔΕ των ΠΟΣ όσο και οι ΕΔΕ όλων των Ειδικοτήτων είναι στη διάθεσή σας για συμπληρωματικές πληροφορίες ή διευκρινίσεις και επίλυση προβλημάτων που πιθανόν να προκύπτουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2019-2020.

9.   Για ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων επισυνάπτεται χρονοδιάγραμμα ενεργειών (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 'Γ'). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία των Ολοήμερων Σχολείων, τηλέφωνο: 22800803 ή στα τηλέφωνα των λειτουργών ΠΟΣ: 22809543, 22800795, τηλεομοιότυπο: 22512783, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: oloimero@schools.ac.cy.

10.   Παρακαλώ, όπως αντίγραφο της εγκυκλίου δοθεί στον/στην Πρόεδρο της οικείας Σχολικής Εφορείας και στον/στην Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων του Σχολείου σας.

Εγκύκλιος και παραρτήματα

Χρίστος Χατζηαθανασίου

Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης

Κοιν:-Γ.Ε.Δ.Ε

-Π.Λ.Ε. Επαρχιακών Γραφείων Παιδείας και Οικείους/ες Επιθεωρητές/τριες -Ο.Ε.Δ.Ε -Π.Ο.Ε.Δ.

-Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης -Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων

-Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Σχολικών Εφορειών, Τ.Θ.51550,3506, Λεμεσός -Σχολικές Εφορείες (όσες επηρεάζονται)

-Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










3658