Λειτουργία Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων και Ιδ. Δημοτικών Σχολείων κατά τη διάρκεια της λήψης μέτρων


Διευθυντές/ Διευθύντριες Ιδιωτικών
Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων

Θέμα: Λειτουργία Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων κατά τη διάρκεια της λήψης μέτρων για αντιμετώπιση του COVID19

Έχω οδηγίες να αναφερθώ στο πιο πάνω θέμα και να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα:

(α) Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας που σαρώνει ολόκληρο τον κόσμο. Πρώτιστο μέλημα όλων μας είναι η εφαρμογή των μέτρων και ο μετριασμός, κατά το δυνατόν, των συνεπειών που προκαλούν τα μέτρα αυτά.

(β) Καλούμαστε όλοι να επιδείξουμε ιδιαίτερη ευαισθησία σε ότι αφορά τα παιδιά, οποιασδήποτε ηλικίας, ιδιαίτερα κατά το διάστημα που στα πλαίσια των μέτρων που έχουν ληφθεί, έχει ανασταλεί η φοίτησή τους τόσο στα σχολεία τους (δημοτικά, νηπιαγωγεία) όσο και στις διάφορες άλλες δραστηριότητες με τις οποίες απασχολούνταν στον ελεύθερο τους χρόνο.

(γ) Με βάση τα πιο πάνω, καλείστε να διασφαλίσετε, στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας, την επικοινωνία σχολείου-οικογένειας με στόχο τη συνέχιση της παιδαγωγικής στήριξης των παιδιών, μέχρι τη λήξη των μέτρων που έχουν ληφθεί.

 (δ) Παράλληλα, αναφορικά με την καταβολή διδάκτρων, κατά την περίοδο που εφαρμόζεται η αναστολή της φοίτησης των μαθητών/τριών, παρακαλείστε, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, καθώς και τα οικονομικά δεδομένα του σχολείου σας, όπως επιδεικνύετε κατανόηση, και εφαρμόσετε διευκολύνσεις που είναι εφικτό να παρέχετε στους γονείς, με γνώμονα τελικά το καλό των παιδιών.

(Δρ Σοφία Ιωάννου Γεωργίου)

για Γενικό Διευθυντή

Κοιν.:

Προϊστάμενο Ιδιωτικής Εκπαίδευσης : Γ.Ε.Δ.Ε.

: Π.Λ.Ε. Επαρχιακών Γραφείων Παιδείας (υπόψη ΕΔΕ ιδιωτικών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων) : Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων Κύπρου, Τ.Θ. 33900, 5318 Παραλίμνι : Σύνδεσμος Επτατάξεων Σχολείων, Τ.Θ. 22263, 1519 Λευκωσία

: Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Ιδιωτικών Σχολείων, Τ.Θ. 25282, 1308 Λευκωσα

: Σύνδεσμος Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου-ΣΙΠΕΚ, Τ.Θ. 21658, 1511 Λευκωσα




Comments (1)

  1. Γεωργίου Χαράλαμπος:
    Apr 22, 2020 at 12:30 PM

    Όσον αφορά το δ) παραπάνω, να υποθέσουμε πως η Δρ. Σοφία Ιωάννου Γεωργίου εννοεί/υπονοεί πως παρέχεται το δικαίωμα σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο να απαιτήσει την πληρωμή διδάκτρων για το διάστημα στο οποίο τα παιδιά δεν βρίσκονται στο σχολείο από τη στιγμή που πλέον ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ μάθημα απλά μπορεί να υπάρχει μια τυπική επικοινωνία. Ακόμη και αν ένα σχολείο αποστέλλει σημειώσεις ή και εισηγήσεις για δουλειά στο σπίτι από τους γονείς, από της στιγμή που δεν διεξάγεται μάθημα σε ΟΛΕΣ τις προκαθορισμένες ώρες τότε ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ η συμφωνηθείσα υπηρεσία και ως εκ τούτου, δεν θα υπάρχει πληρωμή. Από τη στιγμή μάλιστα που ο Μάρτιος πληρώθηκε στα νηπιαγωγεία και τα μαθήματα διακόπηκαν στις αρχές Μαρτίου, οφείλουν τα νηπιαγωγεία να επιστρέψουν τα 2/3 του ποσού στους γονείς.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










12665