Υποχρεωτική εκπαίδευση-Μετεγγραφές από και σε Ιδιωτικά Δημοτικά και Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία


Διευθυντές/Διευθύντριες Ιδιωτικών

Νηπιαγωγείων Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων

Θέμα: Υποχρεωτική Εκπαίδευση-Μετεγγραφές από και σε Ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία και Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία

Έχω οδηγίες να αναφερθώ στο πιο πάνω θέμα και να σας πληροφορήσω τα πιο κάτω:

(α) Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με τους περί Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης (Υποχρεωτική Φοίτηση και Παροχή Δωρεάν Παιδείας) Νόμους του 1993 έως 2019 [Ν.24(Ι)/1993, Ν.220(Ι)/2004, Ν. 1(Ι)/2019], η φοίτηση των παιδιών στην Υποχρεωτική Προδημοτική Εκπαίδευση (ηλικίας 48/12 χρονών και άνω), στο δημοτικό και στο γυμνάσιο είναι υποχρεωτική, μέχρι που ο/η μαθητής/μαθήτρια να συμπληρώσει το γυμνασιακό κύκλο φοίτησης ή το 15ο έτος της ηλικίας του/της, οποιοδήποτε από τα δύο επισυμβεί πρώτο.

(β) Σε περίπτωση που ένας/μία μαθητής/μαθήτρια του σχολείου σας πρόκειται να μετεγγραφεί σε άλλο ιδιωτικό/δημόσιο σχολείο ή ένας/μία μαθητής/μαθήτρια άλλου ιδιωτικού ή δημόσιου σχολείου ζητά μετεγγραφή στο σχολείο σας, κατά τη διάρκεια ή και στην αρχή της σχολικής χρονιάς, θα πρέπει να συμπληρωθούν από τους/τις Διευθυντές/Διευθύντριες των επηρεαζόμενων σχολείων, τα πιο κάτω έντυπα:

(i)   για τη μετεγγραφή μαθητών/τριών από Ιδιωτικό σχολείο σε Ιδιωτικό σχολείο:

Για τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου: ΙΕΔ 6 και ΙΕΔ 5.

Για τα παιδιά Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης: ΙΕΝ 8 και ΙΕΝ 7.

(ii) για τη μετεγγραφή μαθητών/τριών από Ιδιωτικό σχολείο σε Δημόσιο σχολείο: Για τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου: ΙΕΔ 5 και Υ.Π.Π. 58Α.

Για τα παιδιά Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης: ΙΕΝ 7 και Υ.Π.Π. 176Α.

(iii)  για τη μετεγγραφή μαθητών από Δημόσιο σχολείο σε Ιδιωτικό σχολείο:

Για τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου: Υ.Π.Π. 58 και ΙΕΔ 6.

Για τα παιδιά Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης: Υ.Π.Π. 176 και ΙΕΝ 8.

Όλα τα σχετικά έντυπα μπορείτε να τα βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή, στην ιστοσελίδα της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (http://www.moec.gov.cv/idiotiki ekpaidefsi/diadikasies-entypa.html ).

(γ) Με την πιο πάνω διαδικασία που θα ακολουθείται, διασφαλίζεται η υποχρεωτική φοίτηση των μαθητών/τριών προδημοτικής και δημοτικής ηλικίας. Σημειώνεται, επίσης, ότι σε περίπτωση που δεν έχετε επιβεβαίωση από δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο ότι ο/η μαθητής/μαθήτρια του σχολείου σας, έχει πράγματι μετεγγραφεί σε άλλο σχολείο, πρέπει να ενημερώνετε σχετικά το οικείο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας.

(δ) Στις περιπτώσεις που ένας/μία μαθητής/μαθήτρια υποχρεωτικής προδημοτικής εκπαίδευσης (ηλικίας 48/12 χρονών και άνω) ή δημοτικού σχολείου απουσιάζει πάνω από έξι συνεχόμενες μέρες ή απουσιάζει λιγότερες μέρες κάθε φορά αλλά σε τακτά διαστήματα, χωρίς να υπάρχει ικανοποιητική δικαιολογία, πρέπει να ενημερώνεται αμέσως και με κάθε λεπτομέρεια ο/η οικείος/α Πρώτος/η Λειτουργός Εκπαίδευσης, μέσω του/της οικείου/ας Επιθεωρητή/Επιθεωρήτριας, με καταγραφή όλων των απαραίτητων προσωπικών στοιχείων του/της μαθητή/μαθήτριας (ονοματεπώνυμο/ αριθμός μητρώου/ τάξη/ ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/μαθήτρια και ονοματεπώνυμο/ διεύθυνση/ τηλέφωνο/ επάγγελμα/ χώρα προέλευσης των γονιών) και οποιωνδήποτε άλλων στοιχείων υπάρχουν για τον/τη μαθητή/μαθήτρια και την οικογένειά του/της. Σχετικό δείγμα επιστολής δίνεται ως Παράρτημα Β1 στην αρχική εγκύκλιο της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης με ημερομηνία 8/8/2019 (ypp 9434).

 Δρ Σοφία Ιωάννου Γεωργίου

Για Γενικό Διευθυντή

Κοιν.: Προϊστάμενο Ιδιωτικής Εκπαίδευσης : Γ.Ε.Δ.Ε.

: Π.Λ.Ε. Επαρχιακών Γραφείων Παιδείας (υπόψη ΕΔΕ ιδιωτικών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων)

: Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων Κύπρου : Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων : Διευθυντές/Διευθύντριες Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων : Π.Ο.Ε.Δ.

: Ο.Ε.Δ.Ε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










8046