Επαναλειτουργία των Προαιρετικών Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων (ΠΟΣ) από τις 21/5/20 - 26/6/20


Διευθυντές/ Διευθύντριες
Προαιρετικών Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων

Θέμα: Επαναλειτουργία των Προαιρετικών Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων (ΠΟΣ) από τις 21/5/20 - 26/6/20

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, και σε συνέχεια της εγκυκλίου για επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων, πληροφορείστε ότι, τα σχολεία τα οποία κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2019-2020 λειτουργούν ως Προαιρετικά Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία, θα επαναλειτουργήσουν επίσης από τις 21 Μαίου 2020.

Πριν την επιστροφή των παιδιών θα πρέπει να προβείτε στις πιο κάτω ενέργειες:

α. Επικοινωνία με τους γονείς/κηδεμόνες των παιδιών, που φοιτούν στα ΠΟΣ (τηλεφωνικώς, είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν εάν το παιδί θα συνεχίσει τη φοίτηση του στο ΠΟΣ και για να δηλωθεί η ώρα αποχώρησης του (15:05 ή 16:00). Νοείται ότι στην απογευματινή ζώνη θα συμμετέχουν μόνο τα παιδιά, τα οποία θα φοιτούν την ίδια μέρα στην πρωινή φοίτηση.

β. Σε όσα ΠΟΣ θα φοιτήσει πολύ μικρός αριθμός παιδιών, παρακαλείστε όπως γίνει προσπάθεια έτσι ώστε τα παιδιά να φοιτήσουν στην ίδια ομάδα της πρωινής ζώνης.

γ. Με την ολοκλήρωση της επικοινωνίας με τους γονείς/κηδεμόνες, θα πρέπει μέχρι τις 19 Μαίου 2020, να συμπληρώσετε τα στοιχεία που σας ζητούνται, στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο που θα αποσταλεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου σας.

δ. Στην περίπτωση απασχόλησης σχολικού/ης βοηθού/συνοδού στο ΠΟΣ, παρακαλείστε όπως ενημερώσετε τη Σχολική Εφορεία του σχολείου σας για την επάνοδο ή όχι του παιδιού το οποίο στηρίζει.

ε. Επιπρόσθετα, παρακαλείστε όπως συνεργαστείτε με τον/τη διευθύνοντα/ουσα των ΠΟΣ -αν είναι άλλος /άλλη - σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων (Αριθμός παιδιών ΠΟΣ, συνοδοί, κτλ).

στ. Γενικότερες πληροφορίες σχετικά με την επαναλειτουργία των ΠΟΣ και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για αντιμετώπιση του COVID-19 στα Ολοήμερα Προαιρετικά Σχολεία, θα σας αποσταλούν τις αμέσως επόμενες μέρες.

 Δρ Σοφία Ιωάννου Γεωργίου
Αναπλ. Διευθύντρια Δημοτικής Εκπαίδευσης

Κοιν.: - Γ.Ε.Δ.Ε.

-Π.Λ.Ε., Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας -Π.Ο.Ε.Δ.

-Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1023