Επαναλειτουργία Ενιαίων Ολοήμερων Σχολείων (ΕΟΣ)


Διευθυντές/Διευθύντριες
Ενιαίων Ολοήμερων Σχολείων

Θέμα: Επαναλειτουργία Ενιαίων Ολοήμερων Σχολείων (ΕΟΣ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και, σε συνέχεια της εγκυκλίου με αρ. φακ.: 7.11.09 με ημερομηνία 15 Μαΐου 2020, πληροφορείστε τα ακόλουθα:

  1. Όλα τα Ενιαία Ολοήμερα Σχολεία (Ε.Ο.Σ.) θα επαναλειτουργήσουν κανονικά από τις 21 Μαΐου 2020 μέχρι τις 26 Ιουνίου 2020, εφαρμόζοντας όλες τις πρόνοιες και οδηγίες της εγκυκλίου που αφορά την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων.
  2. Κάθε Ε.Ο.Σ. θα διατηρήσει το ίδιο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών/ριών όπως και πριν από την αναστολή φοίτησης των παιδιών.
  3. Κατά τη λειτουργία των Ε.Ο.Σ. θα συνεχίσει η παροχή σίτισης στα παιδιά, καθώς επίσης και η ενασχόλησή τους με τα Ειδικά Θέματα Ενδιαφέροντος που έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν. Σχετικές οδηγίες για τον τρόπο διαφοροποίησης της σίτισης των παιδιών, καθώς και του προγραμματισμού της απογευματινής ζώνης θα βρείτε στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.
  4. Οι Διευθύνσεις των Ε.Ο.Σ. ενθαρρύνονται να προβούν σε διαφοροποιήσεις στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων τους για την εφαρμογή κυλιόμενου ωρολόγιου προγράμματος τόσο σε πρωινό όσο και σε απογευματινό χρόνο, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε σχολείου.
  5. Παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε άμεσα με τους/τις εκπαιδευτές/τριες, που απασχολούνται με Αγορά Υπηρεσιών, για σκοπούς προγραμματισμού, καθώς και ενημέρωσής τους για τα πρωτόκολλα που θα ακολουθηθούν.
  6. Για θέματα που αφορούν στην απογευματινή ζώνη λειτουργίας των Ε.Ο.Σ., θέματα σίτισης και τα Ειδικά Θέματα Ενδιαφέροντος, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Ενιαίων Ολοήμερων Σχολείων στα τηλέφωνα 22800706 και 22800956 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο eniaia-oloimera@schools.ac.cy

    Δρ Σοφία Ιωάννου Γεωργίου
    Αναπλ. Διευθύντρια Δημοτικής Εκπαίδευσης



Comments (1)

  1. Μιχάλης Συμεού:
    May 20, 2020 at 10:22 AM

    Σύμφωνα με αυτή την εγκύκλιο, δεν υπάρχει πρόβλημα να αναμιγνύονται παιδιά διαφορετικών τάξεων από το μεσημέρι και μετά στα ενιαία ολοήμερα. Αυτό αντιβαίνει των γενικών οδηγιών που στάλθηκαν για τη λειτουργία όλων των δημοτικών σχολείων, όπου αναφέρεται ότι δεν πρέπει να αναμιγνύονται παιδιά διαφορετικών τάξεων και ότι οι ομάδες που δημιουργούνται πρέπει να παραμένουν αμιγείς. Τι λένε για αυτό οι επιδημιολογοι;;; σε περίπτωση κρούσματος σε ένα ενιαίο ολοήμερο, πως θα γίνει εύκολα η ιχνηλατηση όπου όλοι αναμιγνύονται με όλους;;; κατά τα άλλα, το υπουργείο μας και η κυβέρνηση γενικότερα, λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις απόψεις της επιδημιολογικης ομάδας.
    Επίσης, ενώ η εγκύκλιος για τα υπόλοιπα σχολεία βγήκε σχετικά νωρίς και είχαν το περιθώριο οι διευθύνσεις να λαβουν τα μέτρα τους, η εγκύκλιος για τα ενιαία ολοημερα βγήκε χθες αργά το απόγευμα και τα παιδιά έρχονται την Πέμπτη. Πώς θα καταφέρουν οι διευθύνσεις αυτών των σχολείων να οργανωθούν;; πώς θα καταφέρουν να υπογράψουν συμβάσεις με εταιρεία τροφοδοσίας, υπό ποιες συνθήκες και ελέγχους, για να προλάβουν ούτως ώστε αύριο τα παιδιά να έχουν φαγητό, αφού η εγκυκλιος λέει ότι οι κουζίνες των σχολείων θα πρέπει να παραμείνουν κλειστές;;;...
    Παρεμπιπτόντως, λόγω πολύ μικρής ανταπόκρισης των γονιών να αφήσουν τα παιδιά τους στα προαιρετικά ολοήμερα, το υπουργείο τα έχει κλείσει. Τι σας κάνει να πιστεύετε κύριοι του υπουργείου ότι θα υπάρχει αθρόα προσέλευση των παιδιών στην απογευματινή ζώνη των ενιαιων ολοημερων;;; στα γυμνάσια και λύκεια τα παιδιά θα πηγαίνουν μέχρι τις 11:30, στα κανονικά δημοτικά μέχρι τις 1, ενω στα ενιαία ολοήμερα δημοτικά τα παιδιά θα μένουν μεχρι τις 4; είναι λογικό αυτό το πράγμα;;...
    Όλα αυτά δείχνουν μια ξεκάθαρη δυσμενή διάκριση απεναντι στα παιδιά που φοιτούν στα ενιαία ολοήμερα!!! προχειρότητες και βιαστικές δουλειές από τους αρμοδιους του υπουργείου, με κίνδυνο να γίνουν εύκολα λάθη από τις διευθύνσεις και τους εκπαιδευτικούς αυτών των σχολείων...εκτός και αν όλα αυτά γίνονται σκόπιμα, ούτως ώστε τα ενιαία ολοημερα να καταστούν μέρος ενός πειράματος, σχετικά με αυτό που λεν οι επιστήμονες "ανοσία αγέλης", ούτως ώστε να κολλήσουμε αρκετοί στα ολοημερα και να δουν πώς θα ανταποκριθεί το συστημα πάνω σε αυτό.
    Η συνομοσπονδια γονέων δημοτικής και ειδικότερα οι σύνδεσμοι γονέων των ενιαιων ολοημερων, τι λένε για όλα αυτα;...


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1556