Δήλωση επιλογής Ειδικών Θεμάτων στα Ενιαία Ολοήμερα Σχολεία για τη σχολική χρονιά 2020-2021


Διευθυντές / Διευθύντριες
Ενιαίων Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων

Θέμα: Δήλωση επιλογής Ειδικών Θεμάτων στα Ενιαία Ολοήμερα Σχολεία (ΕΟΣ) για τη σχολική χρονιά 2020-2021

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορώ ότι η διδασκαλία των Ειδικών Θεμάτων Ενδιαφέροντος γίνεται σε όλες τις τάξεις των ΕΟΣ, ανάλογα με τις επιλογές των μαθητών/μαθητριών και της δυνατότητας δημιουργίας ομάδας.

2. Για ΕΟΣ τα οποία λειτουργούν μέχρι τις 16:00, η διδασκαλία των Ειδικών Θεμάτων Ενδιαφέροντος γίνεται για 4 διδακτικές περιόδους (δ.π.), ενώ για ΕΟΣ τα οποία λειτουργούν μέχρι τις 15:05, η διδασκαλία τους γίνεται για 2 δ.π.. Οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να επιλέξουν ειδικά θέματα ενδιαφέροντος, από τον πιο κάτω πίνακα:

  • Αντισφαίριση
  • Εικαστική Αγωγή
  • Θεατρική Αγωγή
  • Εκμάθηση Μουσικού Οργάνου / Ανάπτυξη Χορωδιακής Φωνής
  • Ρομποτική
  • Γενικές Αθλοπαιδιές

Επισημαίνεται ότι οι μαθητές/μαθήτριες που θα επιλέξουν το Ειδικό Θέμα Ενδιαφέροντος «Εκμάθηση Μουσικού Οργάνου / Ανάπτυξη Χορωδιακής Φωνής», θα πρέπει επίσης να επιλέξουν την εκμάθηση ενός από τα ακόλουθα μουσικά όργανα: Κιθάρα, Φλάουτο, Κλαρίνο, Σαξόφωνο, Κρουστά Όργανα.

3. Νοείται ότι η προσφορά ενός Ειδικού Θέματος Ενδιαφέροντος θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον που θα επιδειχθεί σε κάθε σχολείο από τα παιδιά και εφόσον δημιουργούνται ομάδες, αποτελούμενες τουλάχιστον από δώδεκα (12) παιδιά. Είναι δυνατό να δημιουργούνται και ομάδες με παιδιά διαφορετικών ηλικιών ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε θέματος.

4. Επισυνάπτεται αίτηση για κάθε Ενιαίο Ολοήμερο Σχολείο (ΕΟΣ), η οποία αφορά στην επιλογή των Ειδικών Θεμάτων Ενδιαφέροντος από το κάθε παιδί ξεχωριστά (ΕΟΣ 4 «ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΤΗ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ»). Το κάθε σχολείο, σε συνεννόηση και με τον Σύνδεσμο Γονέων, θα αποφασίσει για τα Ειδικά Θέματα Ενδιαφέροντος που θα προσφερθούν, λαμβάνοντας υπόψη τα ενδιαφέροντα των παιδιών, το μαθησιακό τους επίπεδο, τις προτιμήσεις των γονέων, την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου και γενικότερα τις τοπικές συνθήκες και την εμπειρία που έχει αποκτηθεί ως τώρα από την εφαρμογή του θεσμού.

5. Στο έντυπο ΕΟΣ 4Α «ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ» θα συγκεντρωθούν τα Ειδικά Θέματα Ενδιαφέροντος των παιδιών κάθε σχολείου. Τα σχολεία χωρίζονται σε κατηγορίες, με συγκεκριμένο αριθμό ενδιαφερόντων, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Θα πρέπει να γίνουν οι ανάλογες διευθετήσεις στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του ΕΟΣ, σύμφωνα με την ώρα αποχώρησης των παιδιών.

*Σχολεία μέχρι 40 παιδιά: μέχρι 3 ενδιαφέροντα
* Σχολεία μέχρι 120 παιδιά: μέχρι 5 ενδιαφέροντα
* Σχολεία μέχρι 240 παιδιά: μέχρι 6 ενδιαφέροντα
*Σχολεία άνω των 240 παιδιών: μέχρι 8 ενδιαφέροντα.

6. Τα Ειδικά Θέματα Ενδιαφέροντος, καθώς και το μάθημα των Αγγλικών και των Γαλλικών, θα διδάσκονται από εκπαιδευτικούς ή εκπαιδευτές/εκπαιδεύτριες οι οποίοι/ες διαθέτουν την απαραίτητη εξειδίκευση στη διδακτική του κάθε θέματος. Παρακαλώ, όπως στο Έντυπο ΕΟΣ 4Α, σημειωθούν τα Ειδικά Θέματα Ενδιαφέροντος, για τα οποία θα χρειαστείτε αγορά υπηρεσιών, σε ξεχωριστή στήλη από εκείνη όπου θα δηλωθούν όλα τα Ειδικά Θέματα, εκ των οποίων κάποια πιθανόν να καλυφθούν από μόνιμους/ες εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

7. Η Διεύθυνση κάθε ΕΟΣ θα πρέπει να ενημερώσει το Γραφείο Ενιαίων Ολοήμερων Σχολείων για τις δηλώσεις των Ειδικών Θεμάτων Ενδιαφέροντος των παιδιών, καθώς επίσης και για τις ομάδες που θα διαμορφωθούν, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020, ώστε να προχωρήσουν έγκαιρα οι διαδικασίες για πρόσληψη του απαραίτητου εξειδικευμένου προσωπικού.

8. Γ ια περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Ολοήμερων Σχολείων είτε στο τηλέφωνο 22800706 είτε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης eniaia-oloimera@schools.ac.cv

Έντυπο 4

Έντυπο 4Α

Δρ Σοφία Ιωάννου Γεωργίου

Αναπλ. Διευθύντρια Δημοτικής Εκπαίδευσης

Κοιν. : Π.Λ.Ε. Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας ΠΠ/ΠΠ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










996