Δημήτρης Μικελλίδης: Από τις πιο καλές ενάρξεις σχολικής χρονιάς στην Πάφο, η φετινή


Πολύ ομαλά ξεκίνησε η πρώτη μέρα λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων στην πόλη και Επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Α’ Λειτουργό Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Δημήτρη Μικελλίδη, προσθέτοντας πως η φετινή ήταν από τις πιο καλές ενάρξεις σχολικής χρονιάς, παρά τα μέτρα που υπήρχαν και ακολούθησαν κατά γράμμα οι εκπαιδευτικοί.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μικελλίδης ανέφερε πως τα Δημοτικά Σχολεία της Πάφου ήταν έτοιμα για να λειτουργήσουν από τις 7 Σεπτεμβρίου. Μετά ωστόσο συνέχισε, έγινε η αναβολή λόγω του καύσωνα, ενώ στο πλαίσιο της αναβολής τα σχολεία ετοιμάστηκαν ακόμη καλύτερα.

Πρόσθεσε πως μεγάλη κινητοποίηση για το άνοιγμα των σχολείων έγινε από την Σχολική Εφορεία Πάφου, αλλά και από άλλες Σχολικές Εφορείες, όπως της Χλώρακας, της Γεροσκήπου, με σκοπό την κατασκευή μονοθέσιων θρανίων για τα Δημοτικά Σχολεία ώστε οι τάξεις να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετες. 

Ο κ. Μικελλίδης είπε πως τα Δημοτικά της Πάφου υποδέχτηκαν 6.522 μαθητές και περίπου1.584  στα Νηπιαγωγεία, προσθέτοντας πως δεν παρουσιάστηκαν ελλείψεις στη στελέχωση των σχολείων.  

Τα παιδιά συνέχισε ανταποκρίθηκαν, και αυτό είναι θετικό. Οι  μαθητές σημείωσε, είχαν εξασκηθεί από τον Μάιο και τον Ιούνιο μήνα με τη λήψη των μέτρων, αναφέροντας πως τα παιδιά είναι οι πιο καλοί μαθητές όσον αφορά την εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων .

Από εκεί και μέρα σημείωσε, συνεχίζουμε με την ίδια προσοχή, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και επιδημιολογικά να αντέξει η Κύπρος έτσι ώστε η φοίτηση να γίνεται με φυσική παρουσία των παιδιών.

Ο Αναπληρωτής Α’ Λειτουργός της Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου ανέφερε πως είναι κοντά στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές, στους γονείς, και πως είναι μια μάχη που θα την κερδίσουν όλοι μαζί.

Επεσήμανε δε πως οι εκπαιδευτικοί είναι επιφορτισμένοι πέραν της μάθησης να αντιπαλέψουν με τον αόρατο εχθρό, αλλά εκτίμησε πως έχουν κάνει συνείδηση το πως συλλογικά πρέπει να εργαστούν και με υπομονή από όλους θα πετύχουν τα καλύτερα δυνατά..   

Σημείωσε τέλος πως στην Επαρχία Πάφου, λειτουργούν 42 Δημοτικά Σχολεία, εκ των οποίων τα 14 βρίσκονται στην πόλη της Πάφου . Επίσης λειτουργούν 36 Νηπιαγωγεία σε όλη την Επαρχία Πάφου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Comments (0)

Add a new comment:


Newsletter497