Εγγραφές παιδιών στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία (ΠΟΝ/ΠΟΔΣ/ΠΟΕΣ), 2021-2022


Διευθυντές/ Διευθύντριες Προαιρετικών Ολοήμερων Νηπιαγωγείων,
Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων

Θέμα: Εγγραφές παιδιών στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία (ΠΟΝ/ΠΟΔΣ/ΠΟΕΣ), για τη σχολική χρονιά 2021-2022

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα πληροφορείστε ότι, στα σχολεία τα οποία κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2020-2021 λειτουργούν ως Προαιρετικά Ολοήμερα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία, θα πραγματοποιηθούν εγγραφές παιδιών για τη φοίτηση στα πΟς, για τη σχολική χρονιά 2021-2022, από τις 11 μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου 2021.

2. Καλείστε όπως, στην ανακοίνωση που θα αποστείλετε προς τους γονείς/κηδεμόνες των παιδιών, η οποία αφορά στην εγγραφή των παιδιών για πρωινή φοίτηση, συμπεριλάβετε και την επισυναπτόμενη Δήλωση Ενδιαφέροντος Γονέα/Κηδεμόνα για συμμετοχή του/των παιδιού/ων τους στο ΠΟΣ, για τη σχολική χρονιά 2021-2022 (Παράρτημα), την οποία ο/η κάθε γονέας/κηδεμόνας, εάν ενδιαφέρεται, θα πρέπει να συμπληρώσει και επιστρέψει στο σχολείο, κατά τη διάρκεια των εγγραφών, και όχι αργότερα από τις 18 Ιανουαρίου 2021.

3. Σημειώνεται ότι, στην επισυναπτόμενη δήλωση τονίζεται ότι:

-      Δικαίωμα φοίτησης έχουν όλα τα παιδιά που θα φοιτήσουν  στο σχολείο σας την ερχόμενη σχολική χρονιά 2021-2022 (για τα Δημόσια Νηπιαγωγεία τα παιδιά όλων των ηλικιών, για τα Δημοτικά Σχολεία τα παιδιά όλων των τάξεων Α'- Στ' και για τα Ειδικά Σχολεία τα παιδιά όλων των ηλικιών).

-  Η εγγραφή του κάθε παιδιού στην απογευματινή ζώνη του σχολείου είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ.

-   Η φοίτηση, όμως, θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και για τις πέντε ημέρες της βδομάδας, είτε μέχρι τις 15:05 είτε μέχρι τις 16:00 και θα πρέπει να επιλεγεί ΜΟΝΟ ΕΝΑ ωράριο αποχώρησης του κάθε παιδιού (15:05 ή 16:00).

-   Δεν θα δίνονται παρεκκλίσεις είτε για μερική φοίτηση στο ΠΟΣ είτε για πρόωρη αποχώρηση, λόγω οποιωνδήποτε εξωσχολικών δραστηριοτήτων.

-  Τα παιδιά, θα πρέπει να συμμετέχουν στο πρόγραμμα σίτισης, το  οποίο εφαρμόζεται με ευθύνη του Συνδέσμου Γονέων του κάθε σχολείου, τα δε έξοδα της σίτισης

αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι γονείς/κηδεμόνες των παιδιών. Για τα παιδιά οικογενειών που λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, η σίτιση επιχορηγείται με κατ’ αποκοπή ποσό. Τονίζεται ότι, για το μεσημεριανό γεύμα, η μεταφορά φαγητού από το σπίτι απαγορεύεται, τόσο λόγω του κινδύνου αλλοίωσής του όσο και για θέματα σχετικά με την καλλιέργεια υγιεινών στάσεων και αποφυγής της ανισότητας.

-      Σε περιπτώσεις παιδιών, τα οποία έχουν δυσκολίες στην προσαρμογή τους στο πρόγραμμα του ΠΟΣ (είτε λόγω κόπωσης είτε λόγω άλλων προσωπικών δυσκολιών), καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες τους όπως συνεργάζονται στενά με τους/τις εκπαιδευτικούς τόσο της πρωινής όσο και της απογευματινής ζώνης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

4. Υπενθυμίζεται ότι, για να λειτουργήσει ένα Ολοήμερο Σχολείο, θα πρέπει να πληροί το κριτήριο του ελάχιστου αριθμού παιδιών, όπως παρουσιάζεται πιο κάτω:

-      Δημοτικά Σχολεία μέχρι 60 παιδιά: να έχουν εγγραφεί τουλάχιστον 16 παιδιά.

-      Δημοτικά Σχολεία με 61 -120 παιδιά: να έχουν εγγραφεί τουλάχιστον 24 παιδιά.

-      Δημοτικά Σχολεία με 121 και άνω: να έχουν εγγραφεί τουλάχιστον 36 παιδιά.

-      Νηπιαγωγεία: να έχουν εγγραφεί τουλάχιστον 11 παιδιά.

-      Ειδικά Σχολεία: να έχουν εγγραφεί τουλάχιστον 11 παιδιά.

Εάν, ο αριθμός των παιδιών που θα εγγραφούν τον Ιανουάριο του 2021, δεν πληροί το πιο πάνω κριτήριο, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το ΠΟΣ, κατά την επόμενη σχολική χρονιά 2021-2022.

5. Με την ολοκλήρωση των εγγραφών, θα πρέπει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2021 να συμπληρώσετε τα στοιχεία που σας ζητούνται, στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο που θα αποσταλεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου σας. Παρακαλείστε, επίσης, όπως συγκεντρώσετε στον φάκελο του ΠΟΣ όλες τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων και τα στοιχεία που αφορούν στις εγγραφές για τα ΠΟΣ, τις οποίες θα χρησιμοποιήσετε κατά την επιβεβαίωση των εγγραφών.

Παραρτήμα-Δήλωση Ενδιαφέροντος

Δρ Μάριος Στυλιανίδης
Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης

Κοιν.: Γ.Ε.Δ.Ε.

: Π.Λ.Ε., Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας : Π.Ο.Ε.Δ.

: Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης : Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων

: Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α.)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1067